Kasvihuoneen ympäristön maisemointi

 Kasvihuoneen ympäristön maisemointi jäi tälle keväälle ja nyt sekin on viimein valmis. Oikeasti siinä ei montaa iltaa mennyt kun meillä oli selvät sävelet miehen kanssa. On helppo työskennellä kun molemmat tietää mitä tehdä. 

Pohjalle levitettiin suodatinkangas ja sen päälle kivituhka. Nurmikkoa rajaamaan tuttuun tapaan Lakan Betonin antiikkikivi värissä karelia. Näin kierrettiin molemmat sivut ja takaosa. 

Etupuolelle oli tarkoitus ensin tehdä vain kivituhka-alueelle laatoitus. Kulkureitti jatkuu kuitenkin tuosta nurmikon poikki meidän kodinhoitohuoneen ovelle, joten päädyimme jatkamaan käytävän sinne asti. Nyt pääsee puhtain jaloin hipsuttelemaan kasvariin asti. 
Nyt ympäristö on huolitellun näköinen, muttei kuitenkaan liian siloteltu. Kivituhkaa on meidän pihalla käytetty monessa paikkaa mm. pihasaunan ja lammen ympärillä. Se tuo rennon ja luonnollisemman fiiliksen kuin pelkkä kivi tai laatta. Alimmassa kuvassa näkyykin vähän tuota kasvihuoneen edustan penkkiä. Siinäkin homma lähti vähän lapasesta eli tuli jotain muuta kuin alkuperäinen ajatus oli =D Kannattaa siis pysyä kuulolla!  


10 kommenttia

 1. Tulipa hieno ja sitä on myös kasvihuone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi se on nyt tehty ja valmis. Voi keskittyä muihin pihan hommiin :)

   Poista
 2. Kasvihuone on todella kaunis! Ympäristön viimeistely näyttää myös erinomaiselta ja sopii hyvin kasvihuoneen luonteeseen. Kiinnostavaa kuulla, miten istutusalue muotoutuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä ainut homma joka tässä projektissa on ollut suunniteltu oli rakennuksen piirustukset. Loppu on muotoutunut tehdessä =D

   Poista
 3. Onpa hieno kasvihuone ja nyt siisti ympärys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ympäristöllä on kyllä iso merkitys siinä miltä itse rakennus näyttää. Nyt se jotenkin nostaa sen paremmin esille :)

   Poista
 4. Siistiä tuli. Laatoitettu kulkuväylä sisälle oli hyvä ajatus. Jään suurella mielenkiinnolla odottamaan, miten pahasti istutusalue lähti lapasesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kulkuväylän laatoitus oli kyllä hyvä oivallus meiltä! Istutusalueen kanssa kävi kyllä hassusti ;)

   Poista
 5. Ihana kasvari ja ympäristö tosi siisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Entinen rytönurkka kohotti nyt ilmettään melkoisesti :)

   Poista