Syksyinen kranssi luonnonmateriaaleista

 Viime viikonloppuna @flowerstoriesbyeeva tilillä Instagramissa Eeva piti liven, jossa tehtiin kranssi pihan ja luonnonmateriaaleista. Katsoin tuon liven ja innostuin itsekin! Kesän kukkakimppujen tekemisen jälkeen olisi kiva jatkaa samaa tekemistä kranssien muodossa. 

Olin säästänyt tuijien leikkaamisesta jääneet "havut" ja lisäksi pyytänyt miestäni tuomaan metsäreissulta saniaisia (tai sananjalkoja, imarteita, mitä ne sitten metsässä ovatkaan nimeltään). Niiden lisäksi keräsin omasta pihasta jättipoimulehden kuivuneita kukintoja ja aiemmilta metsäreissuilta oli puolukanvarpuja sekä vähän mustikanvarpujakin jemmassa. 

Ensin tein kranssille pohjan rautalangasta. Sitä oli jäänyt kesän projektista reilusti, joten sain pyöriteltyä kolme pohjaa ja jäikin vielä. 
 Pohjan voisi jättää hyvin näinkin tai päällystää tämän vaikka kukkateipillä. Silloin voisi tehdä esim. puolikranssin ja jättää osan peittämättä. Halusin kranssiin kuitenkin vähän enemmän  muhkeutta, joten  kieputtelin päälle sanomalehteä, jonka kiinnitin paikoilleen kieputtelemalla rautalankaa ympärille.  

Kun pohja oli valmis, oli aika suunnitella mitä ja miten materiaalit siihen laitettaisiin. Päätin tehdä pieniä nippuja, joita vuorotellen kiinnitin ohuella kukkalangalla vuoroin ylä- ja vuoroin alaviistoon. Tarkoitus on saada pohja niin peittoon, ettei sitä näkyisi, jos kranssia katsoo edestä tai sivulta. 

Hyvä rytmi löytyi aika nopeasti ja sitominen kävi yllättävän helposti. Eevan opit oli niin selkeät ja video hyvin kuvattu, että sen perusteella varmasti jokainen osaa kranssin tehdä jos innostusta vaan on! 

Siitä tuli ihan kelpo kranssi näin ensimmäiseksi! Tämä pääsikin heti ulko-ovea koristamaan. 


Valmiita pohjia jäi vielä kaksi ja mielessä muhiikin jo uudet kranssi-ideat. Kasvihuoneen parioviin on saatava jotkin kivat, vaikka havukranssit. Ja siskolta sekä äidiltä tipahti tilaukset kun tämän ekan valmiin näkivät, joten sellaista puuhaa tiedossa enemmänkin :) 

Olen tässä viettänyt lomaviikkoa, mutta on mennyt kyllä täysin toipuessa, sillä sairastin koronan viime viikolla. Lujille ottaa palautua, eikä tahdo jaksaa oikein mitään tehdä. En kyllä uskallakaan vielä kovin, ettei tule jälkitauteja. Ei silti passaa meikäläisen luonnolle tällainen pelkkä oleminen, tylsistyy vallan, mutta eiköhän tämä tästä. Toisaalta hyvä välillä vähän pysähtyäkin kun tahtoo arki olla kaikenlaista suorittamista koko ajan...

Mukavaa lokakuista perjantaita sinulle ja toivotaan aurinkoisia syyssäitä meille kaikille! 

12 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Oli mukavaa tekemistä ja nyt päässä onkin ideoita vaikka kuinka :)

   Poista
 2. Nätti ja luonnollisen näköinen kranssi. Pikaista toipumista koronasta! Meillä sairastettiin se noin kuukausi sitten ja vieläkin on normaalia enemmän aamutukkoisuutta. Väsymys onneksi hellitti parin viikon jälkeen, joten eiköhän nämä viimeisetkin oireet jossain vaiheessa hellitä. Toivottavasti sinullakin. Aurinkoisia syyssäitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Malttia tämä toipuminen ilmeisesti vaatii, joten pakko tässä on yrittää ottaa nyt rauhallisesti. Toisaalta tekee hyvääkin pysähtyä kiireisen kevään ja kesän jälkeen. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 3. Eipä ihme että sait heti kranssitilauksia! Se on tosi ihana!

  Korona voi kyllä ottaa voimille, mulla väsymystä kesti viikkotolkulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättävän koville ottaa kyllä toipuminen. Kävin yhden päivän kokeilemassa töissä, mutta ei siitä tullut oikein mitään...

   Poista
 4. Hiano kranssi! Osootus, ettei tartte olla mitää ihimeellisiä materiaalia, ku saa näyttävää aikaaseksi.
  Mulla oli tauti kans n.kuukausi sitte. Jäläkitautina viikon kunnon tupakkiyskä, siiton viäläki rippeet jälijellä. Muuten ei minkäänlaasia väsymysoireeta, vaikka niistä moni varootteliki. Liäkö syynä runsas luataastuatteeren ja vitamiinien syänti vai puhuras sattuma.
  Olis haastetta tarijolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Materiaalia on oma pihakin pullollaan kun vaan osaa katsella sillä silmällä :) Koville otti toipuminen taudista, mutta nyt ollaan jo voiton puolella, onneksi. Kiitos haasteesta ♥

   Poista
 5. No heti kerralla tuli hyvä!
  Rauhallisesti vaan, itse sairastin keväällä lievänä koronan ja muistelen olleeni viikkoja "vajaakäynnillä" sen jälkeen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt alkaa jo onneksi helpottaa ja olo tuntua melkein normaalilta. Pitkään kyllä kesti ja vieläkin herkästi väsyy ilman varsinaista syytä. Mukavaa adventtiviikonloppua!

   Poista