Leikkokukkakesä ♥

Viime kesänä hurahdin ihan täysin kimppujen ja asetelmien tekemiseen! Vähän oli tullut harjoiteltua muutamiin oman perheen juhliin aiemmin, mutta nyt raaskin tehdä ihan itselle arkeen. Meillä olikin koko kesän ajan tuoreita kukkia joko kimppuna tai asetelmaksi tehtynä. Suurin syy tähän tietystikin oli se, että ensimmäistä kertaa ikinä meillä oli leikkokukkapenkki. Siinä kasvoi astereita, tsinnioita, daalioita, auringonkukkia, tähtiputkia ja punahattuja. 

Alkukesän kimppuun keräsin kukat luonnosta ja omalta pihalta.


Viime kesä oli todellinen pionikesä! Laskin pihan pionien nuppuja hetkeä ennen kukintaa ja menin laskuissa sekaisin jossain 400 paikkeilla.... Nyt raaski tehdä pionikimppuja muistakin kuin vain Sarahista =D 
Pionien kanssa ihanasti sopii jättipoimulehden kukat. 

Ihan eri ilmeen saa kun yhdistää pionin ja jättipoimulehden kanssa jalopähkämöä sekä harjaneilikkaa. 
Mieheni syntymäpäiväjuhliin tein elokuun alussa pöytäkoristeet. Daaliat ja asterit oli silloin parhaimmillaan ja mustilanhortensiakin hiljalleen aloittamassa kukintaa. Muraatin oksalla sekä jättipoimulehdellä vähän vihreää joukkoon. 
 
Muutamaa viikkoa myöhemmin uudistin saman asetelman. Poistin daaliat sekä lisäsin liljan ja valkoisen asterin. Ilme ja värimaailma vaihtui täysin näin pienillä muutoksilla. 


     
 

Loppukesän kimpussa pääosassa ihana `Chamois Turm` kiinanasteri ♥ lisukkeena valkoista asteria, tsinnioita, pompom daalioita, `Green Twister` punahattua sekä kultapiiskua. 
Seuraava väri-iloittelu teemalla "kaikkea on" =D 
                   
Yksi loppukesän kohokohta oli tämä `Cafè Au Lait` daalian kukinta. Kukat oli valtavan kokoiset! Niinpä ne eivät paljoa seurakseen vaatineet. Vain vähän vihreää, punalatvan kukintoja sekä vaaleanpunaista morsiusharsoa. 


Leikkokukkiin on tarkoitus keskittyä tulevanakin kesänä, jotta saa taas tehdä kimppuja ja asetelmia. Tsinnioita on tilattuna jo monta eri lajiketta ja daaliat on talvisäilössä. Astereiden siemeniä jäi viime kevään kylvöiltä ja keräsin myös syksyllä talteen. 
Uutena kokeilen eukalyptusta sekä sirosudenporkkanaa. Omista varastoista löytyi pussillinen punarevonhäntää, joten jospa niillä saisi täytettä kukkivien joukkoon. Ja ehtiihän tässä vielä täydentää kokoelmaa jos tarve vaatii :) 

Ensi kuun jälkeen on jo maaliskuu ja silloin voi aloittaa esikasvatuksen melkein kaikilla leikkokukilla. Osan aion kyllä kokeilla suorakylvönä niin ei tarvitse hukkua taimipotteihin keväällä. 

Millaiset suunnitelmat sinulla on tulevalle kesälle? Aiotko kasvattaa kesäkukkia ja mitkä on sinun suosikkisi? 


8 kommenttia

 1. Ihania kukkakimppuja ja asetelmia!
  Daaliat on meilläkin varastossa odottelemassa ensi kesää. Ja noihin astereihin ihastuin toissakesänä valtavasti, niitä siis uudestaan. Tein vähän inventaarioita siemenlaatikkoon ja aika paljon siellä näkyi olevan tarjontaa;) Katsotaan mitä potageriin tänä kesänä laitan, ehkä kesäkukkia entistä enemmän. Ainoa hankaluus on se, että olen niin huono kastelija... perennat ja pensaat menestyvät meillä siksi paremmin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noissa kova homma kastelun suhteen. Minäkään en ihan sieltä ahkerimmasta päästä ole, mutta hengissä olen saanut pidettyä :) Innostuin tilaamaan aika paljon uusia siemeniä ja jotain jäi viime keväältäkin. Daaliat minullakin talvisäilössä odottelemassa.

   Poista
 2. Upeita kimppuja! Valkoiset pallohortensiat ovat hienoja kimpuissasi! Pioneista ja daalioista tein itsekin viime kesänä monet kimput, mutta astereiden kasvattamisessa olen surkea! Kylvökset itävät huonosti ja jos saan taimet maahan, ei niiden kasvu ole sitä mitä toivoin. Niinpä astereita ei tahdo riittää kimppuihin asti. Kukkakimppujen tekeminen on kyllä ihanaa, onneksi joukkoon löytyy ihan luonnonmateriaalejakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kasvattamisten kanssa tahtoo aina olla vähän arpapeliä, toisinaan onnistuu ja toisinaan ei. Onneksi luonnosta löytyy kyllä hyvin materiaalia kun vaan osaa pitää silmät auki :)

   Poista
 3. Tosi kauniita kimppuja! Hyvin näkyy niiden värimaailmassa kesän eteneminen; alkukesällä hempeämpää ja syksyä kohti räväkämpiä sävyjä. Paitsi tuo 'Cafe au Lait' ei mitenkään räiskyvä ole, mutta poikkeus vahvistaa säännön :D
  On kyllä kiva, jos omalla pihalla kukkii niin runsaasti, että raskii surutta leikellä kukkia kimppuihin. Varmaan laitan itsekin jotain kesäkukkaa taas kasvamaan nimenomaan leikkomielessä. Aika monta kukkapenkin aukkopaikkaa on täytetty perennoilla, joten tarvetta mitenkään valtavalle kesäkukka-armeijalle ei enää ole. Aina kuitenkin jokunen mahtuu joukkoon. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Innostuin kyllä kovasti viime kesänä kun sain tehtyä oman leikkopenkin. Saattaa olla, että hieman lähti laukalle noiden uusien siemenien kanssa, mutta katsotaan mitä tuleman pitää =D

   Poista
 4. Ihana tuo 'Chamois Turm' 😍 Minä kasvatin viime vuonna leikoksi mm. daalioita, tsinniaa, kesäpäivä hattuja, kiinanastereita, tuoksuherneitä, koristeporkkanaa, leikkokärsämöä. Tänä vuonna uutena mm. partaohraa, paperikukkaa ja mitähän muuta tilasinkaan, aina nuo määrät leviää 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkokukkia on niin älyttömän paljon, että miten niistä osaa valita sopivan määrän?? Aina lähtee lapasesta vaikka kuinka yrittää jarrutella =D

   Poista