Uudet puutarhakirjat

Joululahjatoiveeni on viime vuosina olleet joko puutarhaan tai käsitöihin liittyviä. Tänä jouluna toivoin kahta puutarhakirjaa ja sain molemmat, toisen tyttäreltäni ja toisen mieheltäni. 

Joulunpyhinä tuli vain selailtua kauniita kuvia ja haaveiltua kesästä, mutta nyt olisi hyvää aikaa ihan lueskellakin pakkaspäivien ajankuluksi. 



Blommor, buketter och kransar -kirjan on kirjoittanut Minna Mercke Schmidt, suositun @blomsterverkstad_minna Instagram -tilin ja Blomsterverkstad- blogin kirjoittaja. Kirja on suunnattu kaikille "kotifloristeille", jotka tykkäävät puuhastella kukkien kanssa. 
Ulkoasu on todella inspiroiva ja sisältö selkeä sekä visuaalisesti kiinnostava ja innostava. 

Kirjassa on kerrottu mitä kaikkea tarvitset, jotta pääset alkuun kukka-asetelmien ja -kimppujen teossa sekä annetaan käytännön vinkkejä mm. leikkokukkien käsittelyyn. Lisäksi kirjassa opetetaan eri tekniikoita kimppujen, asetelmien ja somistusten tekemiseen. Ihan pikkuruisen haasteen tuo kieli, sillä kirja on kirjoitettu ruotsiksi. Toisaalta on hyvä palautella mieliin toinen kotimainen, koska kovinkaan usein sitä ei tarvitse käyttää ja olisi kuitenkin hyvä pitää taitoa yllä. 



Toinen lahjakirja on Milli Proustin From Seed to Bloom. Tämä kirja on periaatteessa opas kuinka kasvatat leikkokukat siemenestä asti itse ja lopulta sidot niistä kimput ja asetelmat.

Tässä kirjassa lähdetään liikkeelle kasvupaikan valmistelemisesta ja päätetään syksyn viimeisiin puutarhatöihin. Väliin mahtuu kokonainen kasvukausi eri vaiheineen. Kirjassa esitellään 19 eri projektia, kimppuja ja asetelmia,  jotka on helppo toteuttaa selkeiden vaihekuvien ja tekstin pohjalta. Rakastan kauniita kuvia ja tässä niitä on yllinkyllin ♥



Vuosi sitten tilasin itselleni Floret Farm`sin kirjan Cut Flower Garden. Olin seurannut Erinin daalioiden täyttämään Instagram -tiliä ja innostuin täysin. Niinpä kirja päätyi ostoskoriin ja pian pääsin sitä selailemaan. Tätä olen jo lukenut ja siitä tietoa ammentanut
Tässä kirjassa opastetaan mm. kuinka perustetaan leikkokukkapuutarha. Siksi juuri sen hankinkin, sillä haaveilin omasta leikkokukkamaasta jo tuolloin. Nyt kun paikka sille on konkreettisesti jo olemassa, on tästä kirjasta ollut jo kovasti hyötyä. 



Käytän paljon kirjaston lainauspalvelua ja harvoin ostan kirjoja. Nämä kaikki kolme kirjaa tulevat kuitenkin varmuudella kovaan käyttöön ja siksi ne halusin ihan omaksi. Voin lämpimästi suositella sinullekin! 

8 kommenttia

  1. Ihana kun sait toivomasi lahjat. Varmasti mukavaa ja hyödyllistä luettavaa ja ennen kaikkea kauniita kuvia. Mieletön kuva tuon leikkokukka puutarhan kannessa. Mukavaa talven jatkoa ja kaikkea hyvää tulevan leikkopuutarhan suunnittelussa ja kasvivalinnoissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ nämä tulee varmasti kovaan käyttöön. Uuden suunnitteleminen on aina kutkuttavaa ja tykkään ammentaa kirjoista tietoa. Nyt on hyvää aika sille kun muuta ei vielä oikein voi tehdä.

      Poista
  2. sääli kun niistä tulee ongelmajätettä.yritin konmarittaa puutarhakirjojani niin kirppiskään ei huolinut niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kyllä harmi! Itse en raaski luopua puutarhakirjoista, sillä harvoin niissä tieto vanhenee kovin merkittävästi. Ja välillä on vaan mukava uppoutua selailemaan ja katselemaan kauniita kuvia :)

      Poista
  3. Minulla on myös paljon puutarhakirjoja ja selailen niitä aina välillä . Nämä sinun lahjakirjasi on mielenkiintoisia . Hyviä katselu ja luku hetkiä .

    VastaaPoista
  4. Jo kannet näyttävät herkullisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain! Ja nyt on juuri hyvää aikaa syventyä näihin kun ulkona tupruttelee lunta...

      Poista