Eukalyptuksen kylvö, uusintayritys


Vuosi sitten kylvin ensimmäisen kerran eukalyptusta ja sainkin selviytymään muutaman taimen syksyyn saakka. Nyt oli kokeiltava uudestaan, josko onnistuisi paremmin. Tälläkin kertaa kylvin soil blocker kuutioihin siemenen per kuutio ja nostin kylvöastiat takan päälle. Lämpö vauhditti viimeksikin itämistä, joten luotin siihen tälläkin kertaa. 

 
Siemenet on älyttömän pikkiriikkisiä ja otin ensi pinsetit avuksi, jotta osuisin noihin kuutioihin. Siemen ei kuitenkaan tahtonut irrota pinsetistä, joten totesin että sormin kuitenkin näppärämpi kylvö suorittaa. Tilasin viime vuoden kylvöjä varten Siemenvesalta Baby Blue Bouquet -lajikkeen siemeniä ja niitä jäi vieläkin jonkin verran. Lisäksi tuli tilattua extempore Kukkatarhureiden valikoimasta Nicholii ja Silver Dollar -lajikkeet kokeiluun. Eipä siinä tälläkään kertaa kulunut kuin viikko kun siemenet iti. Vauhditin vähän huputtamalla kylvöastiat vielä muovipussilla, joten kosteus ja lämpö säilyi hyvin. Tämä onkin sitten hetkeen nopein vaihe, mikäli homma jatkuu kuten viime vuonna. Eukalyptus on T O D E L L A hidas kasvamaan tässä taimivaiheessa. Viime vuonna meinasi lähteä järki ja usko loppua kun taimet oli saman mittaiset kuukaudesta toiseen. Vasta ihan loppukeväällä ne otti kasvupyrähdyksen ja siinä vaiheessa jäljellä oli enää kolme tainta. Toivon hartaasti, että tänä vuonna ei käy samoin! 
Tänään siirsin taimet takan päältä pois, sillä lämpö kuivattaa multakuutiot supernopeasti. Ajattelin laittaa taimet kasvivalon alle, jos se auttaisi niitä pysymään hengissä sekä vähän vankistumaankin. Hanna Wendelbon blogissa on hyvät ohjeet eukalyptuksen kylvöön ja kasvatukseen. Niitä ajattelin itsekin noudattaa :) 


4 kommenttia

 1. Yrittänyttä ei laiteta, rohkeasti vaan uudelleen. Saithan edelliselläkin kerralla jo jokusen taimen. Uskaltaisikohan osaa taimista varovasti koulia heti itämisen jälkeen? Jos kasvualusta on liian pieni taimen kasvaa... En tiedä, mutta tupsahti mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Taidanpa kokeilla koulia taimet jo. Ei siinä ainakaan mitään menetä ja toisaalta ehtii vielä vaikka kylvää uudemman eränkin :)

   Poista
 2. Ihan huippua. Tyttäreni haluaisi kasvattaa Eucalyptuksen, mutta en edes ajatellut, että siemeniä voisi saada. Nyt pitää tarttua toimeen ja tilata.

  VastaaPoista