Rottinki amppelin uudistaminen terassiöljyllä

Viime keväänä kun kaivelin istutusastioita talven jäljiltä esille niin mietin mitä tekisin näille punotuille amppeleille. Vuosien saatossa niiden väri oli haalistunut käytännössä kokonaan, mutta tykkäsin niistä silti. Vaikka ne olivatkin jo reilusti yli 10 vuotta vanhoja niin yksikään niistä ei ollut rikki. Lisäksi ne sopivat meidän pihan ja puutarhan tyyliin edelleen täydellisesti! 
Niinpä sitten jostain sain idean kokeilla uudistaa ne ja samalla palauttaa entisen värin takaisin. Varastosta löytyikin terassiöljyä purkin pohjat, joten tartuin tuumasta toimeen ja käsittelin amppelit sillä. 
Ensimmäinen öljyllä käsitelty amppeli näytti todella hyvältä, joten uskalsin käsitellä loputkin. Lopputulos oli hyvä! Auringonhaalistamista tuli jälleen uuden näköisiä ja muutoinkin käsittely varmasti antoi lisää käyttöikää. Ja mikä parasta, käsittelynhän voi uusia taas kun alkaa näyttää siltä, että tarvetta on. 


   


Eiköhän nämä kestä taas seuraavat 10 vuotta! 
Viime kesän kukkaset riippuamppeleissa oli lankaköynnöstä ja pelargonioita. Hempeät yhdistelmät ♥
Seinäamppeleissa puolestaan pelargonien seurana oli hopeaputous. 
Tulevana keväänä on tarkoitus maalata meidän talo uudelleen ja eri värillä. Vaikka tykkäänkin vihreästä värinä edelleen, niin talomme väriin olen kyllästynyt. Uusi väri tuo jatkossa nämä amppelit ja kukat paremmin esille ja kasvien vihreyskin pääsee paremmin korostumaan. Tästä voi jo päätellä, että uusi maali ei ole vihreä =D Se olisi voinut hyvin olla, sillä sellainen tumma oliivinvihreä oli yksi vaihtoehto kun uutta väriä mietittiin. Päädyttiin kuitenkin vaihtamaan täysin väriä, joten siitä lisää juttua tulossa myöhemmin. 

Mitä veikkaat talomme uudeksi väriksi? 
 

12 kommenttia

 1. Noissa amppeleissa on kiva malli👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itsekin ja en oikein siksi ole osannut niitä laittaa vaihtoonkaan. Pikemminkin voisin ostaa muutaman lisää jos niitä jostain saisi vielä.

   Poista
 2. Kiitos 💖 Tosi kauniita nuo amppelit kukkineen. Aurinkoista kevättä 🌷🤗🌷

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin sinulle mukavaa kevään odotusta! Ollaan jo maaliskuussa ja pääsee kylvämään vaikka mitä =D

   Poista
 3. Hyvä ratkaisu. Meillä kokeiltiin maalaamista spray-maalilla, mutta maali irtoili tosi nopeasti kurjaksi sutuksi. Ensi kerralla öljyän meilläkin, niin tulee paljon parempi lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osoittautui kyllä hyväksi ratkaisuksi. Ehkä voisi tänä keväänä uusia käsittelyn :)

   Poista
 4. Todella onnistunut tuunaus! Hyvä vinkki muillekin. Minulla on just samanlainen seinällä oleva ja sekin rikki pohjasta, minulla vaan enemmän kuin sinulla :D
  Talon väriksi veikkaan kermanvalkoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välttelen poisheittämistä niin pitkään kuin mahdollista ja helposti olisi nämäkin voinut joutua kierrätykseen. Onneksi keksin tuon öljyn niin ei tarvinnut ihan vielä luopua! Hyvä veikkaus talon väristä mutta ei ihan niin vaalea :)

   Poista
 5. Blogissani on sinulle Kuusi kuvaa kesästä -haaste 😊

  VastaaPoista
 6. Hyvän idean kyllä sait!
  Ja veikkaan että talon uusi väri on otettu kasvihuoneen ovista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina joskus välähtää ;) Ja sun veikkaus on kyllä hyvä, sillä se oli yksi vaihtoehto. Muu perhe ei vaan lämmennyt sille värille =D

   Poista