Kesäprojekteja osa 2: Viiniköynnöksen eristetty ruukku

Sain alkukesästä idean kokeilla tehdä viiniköynnökselle eristetyn ruukun. Tarkoituksena oli se, että köynnös saisi olla kasvihuoneessa läpi vuoden. Nythän olen sen talvettanut lämpimässä varastossa kaksi viime talvea. 

Minussa on hieman hamsterin vikaa, joten varastoa tutkittuani löysin vuosien takaisen ostokseni: halkaisijaltaan 60cm olevan muoviruukun. Se on varaston hyllyllä odotellut käyttöään jo 6 vuotta, joten olikin jo aika! Sille ostin kaveriksi hieman pienemmän astian, jota vähän muokattiin, että saatiin siitä isomman ruukun sisään sopiva. Näiden kahden sisäkkäin olevan astian väliin ruiskutettiin kaksi tuubillista uretaania eristeeksi. Pohjalle tuli vielä runsaammin kuin reunoille, mutta reilusti sitä on kaikkialla. 


Eihän tämä kovin kauniilta näytä, mutta onneksi multa peittää tuon. Ja varsinkin jos toimii niinkuin ajatus olisi niin ulkonäöllä ei silloin ole kovin suurta merkitystä :)
 

Pohjalle laitoin reilun kerroksen vielä ruukkusoraa, jotta ojitus pelaa. Ruukun pohjassa on myös reikiä, uretaanin läpi porattuja. 
 



Tuon ruukun pinnan ajattelin alunperin maisemoida, mutta jotenkin se vain on jäänyt... Siihen voisi laittaa vaikka koristekiviä piripintaan, jotta tuo ruma reuna jäisi piiloon. 
Viiniköynnös tykkäsi kovasti uudesta asumuksestaan ja onkin intoutunut hurjaan kasvuun. Näissä yläkuvissa aika rassukan näköinen vielä...



Tässä viikko sitten otetussa kuvassa on jo ihan toinen meininki! 
Talveksi ajattelin kuitenkin laittaa ruukun ja lattian väliin styroksinpalan sekä kietaista pakkaspeitteen köynnöksen ympäri, kaiken varalta. 

Mielenkiintoista nähdä toimiiko:)
 


 

2 kommenttia

  1. No, todellakin on mielenkiintoista nähdä miten viiniköynnöksesi talvehtii. Laitahan keväällä tänne postausta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta laitan :) Hieman olen taipuvainen pessimistisyyteen tässä projektissa, mutta voihan se yllättääkin positiivisesti. Täytyy kuitenkin myöntää,että harmittaisi jos ei tämä toimisikaan.

      Poista