My garden style- oma puutarha tyylini

Jalo tavoitteeni on vuosien kuluessa minimoida nurmikko ja maksimoida kasvillisuus. Ihailen englantilaista cottage garden -tyyliä, jossa istutusalueet ovat suuria ja leveitä. Erikorkuisten kasvien ja pensaiden avulla istutuksiin saadaan kerroksellisuutta ja näyttävyyttä. Puhdasoppisessa englantilaisessa puutarhassa on aina myös romanttisia elementtejä: lampi tai pieni järvi, johon on rakennettu silta tai laituri. 


Lampien lähistöllä on usein roomalais- tai kiinalaistyyppinen paviljonki. 
Englantilaisessa puutarhassa on myös aina muutama persoonallinen tai huomiota herättävä yksityiskohta. Se voi olla esimerkiksi köynnösruusujen tai kärhöjen peittämä portti.


Omassa pihassani en ole mitenkään säntillisesti pyrkinyt toteuttamaan juuri cottage garden -tyyliä vaan se on pikemminkin toteutunut luontevasti vuosien kuluessa.  Kun tätä kirjoittaessani listasin ed. mainitsemani tyylin tunnusmerkkejä, tuntuikin aika jännältä huomata niinkin paljon samoja juttuja omassa pihassa.
 Tarkemmin kun tutkin eri puutarhatyylejä, huomasin omassa pihassa olevan elementtejä cottage gardenin lisäksi perinteisemmästä englantilaisesta tyylistä. Lisäsinkin sivupalkkiin hieman tietoa näistä minulle läheisistä puutarhatyyleistä. Käykäähän katsomassa! Sivuilta löytyy upeita kuvia ja ideoita. Sain hieman kulumaan aikaa siellä surffaillessa...

2 kommenttia

  1. Sinulla on tosi kaunis ja siisti puutarha. Minä ihailen myös englantilaisia puutarhoja. Pitää surffailla noilla linkeillä.

    VastaaPoista
  2. Puutarhasi on kaunis. Väriä ja rehevyyttä löytyy!

    VastaaPoista