Kesäprojekteja osa 4: Kasvihuoneen ympäristön maisemointi

Niinpä on aloitettu vielä yksi projekti tälle kesälle. Kauan olen suunnitellut pientä hyötytarhaa;  muutamaa marjapensasta, mansikkaa ja ehkä salaattia yms. Paikkaa olen mietiskellyt jo vuoden ajan ja niinkuin kaikilla hyvillä ideoilla on tapana, kaikki loksahti eräänä kauniina kesäpäivänä kohdalleen. Tämän myötä saan siistittyä kasvihuoneen ympäristön ja tehtyä oman penkin marjapensaille. 

Tästä se lähti:

Tähän asti pääsin viikko sitten. Nurmikko oli aamukasteesta kostea, joten siihen jäi hyvin jäljet kun "piirtelin" ääriviivoja. Muurikivet ovat olleet jemmassa jo muutaman vuoden ja ajattelin niiden sopivan tähän oikein hyvin. Puutarhurin vinkistä kokeilin tuota nurmikon kuorimista lapion sijaan talikolla. Äitienpäivälahjaksi saamani kanttausrauta osoittautui myös tässä hommassa kelpo peliksi. Sillä vaan rajat nurmikkoon ja nurmikko valmiiksi paloiksi. Sitten nostellaan palaset talikolla pois. Älyttömän nopea verrattuna lapion kanssa äheltämiseen!! 
Penkin pohjalle laitoin suodatinkankaan ja ladoin siihen päälle muurikivet. Alimmassa kuvassa penkin tulevat asukit vasemmalta oikealle: Valkoinen Suomalainen, Mikael ja Katri. Toisinsanoen valko-, musta- ja punaherukat. 
Tähän ollaan nyt päästy. Alue on rajattu antiikkikivellä ja suodatinkangasta levitetty pohjalle. Näiden kuvien jälkeen tuo keskimmäisessä kuvassa näkyvä koivu vielä kaadettiin. Sen kannon kanssa on ähelletty nyt jonkin aikaa. Tarkoitus on katkoa juuret ja nykäistä kanto pois, jotta tuohonkin saa suodatinkankaan levitettyä. Siinä kyljessä vielä hommaa hieman hidastaa vanha männynkanto. Noilla kahdella puulla on ollut aika tiivis liitto kun ovat niin toisiinsa kietoutuneet, että irroittaminen on todella työlästä! No tänään otetaan järeämmät aseet käyttöön niin eiköhän homma taas edisty :)

Ai niin, suodatinkankaan päälle levitetään n. 5 cm kerros kivituhkaa ja sitä kuormaa tässä nyt odotellaan :)
6 kommenttia

 1. Iso urakka. Näyttäisi tulevan hieno lopputulos! Mukavaa viikonloppua, kaima!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinä hommaa, mutta sopii mulle kun en oikein osaa olla tekemättä mitään. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle, kaima!:)

   Poista
 2. Näyttää työläältä hommalta, mutta mikäpä ei olisi:) Näyttää varmaan tosi hyvälle valmistuttuaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se niin on, että vähän täytyy nähdä vaivaa jos aikoo jotain saada!

   Poista
 3. Hyvin toteutettu. Mahdollinen,tarvittava maanparannus kannattaa tehdä ennen kasvien istutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sekoittelen tuohon peltomultaan sekaan ihan säkkimultaa sekä kalkitsen ja lannoitan sen valmiiksi ennen istutusta. Olisi siinä sitten marjapensaiden hyvä asettua aloilleen :)

   Poista