Omenapuupenkin uusi ilme


Vihdoinkin ilma lämpeni hieman ja vihdoinkin Omenapuupenkin kitkentäprojekti nytkähti tuntuvasti eteenpäin!
Ihan muutamana iltana olen saanut raahattua itseni tuonne työmaalle ja onneksi juhannuksen aikana vähän usempana päivänä. 
Homma on jotenkin maistunut puulta ja osittain sen takia, että selkeä visio alueen ulkoasusta on puuttunut. Yleensä suunnittelen paperille hyvissä ajoin, mutta nyt siitä ei ole tullut oikeastaan mitään. 
Tänään tein suunnitelman sitä mukaa kuin homma eteni. Tietty runko oli mielessä, mitä noudatin, mutta aika luovasti toteutin sitten muut. 
Penkki näytti tältä viime keväänä.


 Etualan omenapuun alta sai kevätkaihonkukat lähteä lammen taakse Makamikin viereen. Käytävän varrella kasvavaa rönsyleimua vähensin myös reilusti. Oikeassa alareunassa pilkottaa hopeatäpläpeippi, joka oli varsin ruohottunut ja sai lähteä kokonaan.


Keskimmäisen kuvan etualan omenapuun alla kasvaa muutamaa erilaista esikkoa. Jaoin mättäät ja siirsin osan tuon takemman omppupuun alle.  Alareunassa rehottava konnantatar tulee myös vaihtamaan paikkaa. Korvaan sen kuunliljoilla. 

Parin tunnin huhkimisen jälkeen näytti jo vähän erilaiselta.


 Omenapuun takana jaetut jaloangervot, kaksi kuolanpionia ja etualalla esikot ja jokin vuokko.


 Tästä hävitin hopeatäpläpeipin kokonaan ja tilalle siirsin kuunliljoja sekä tarhakalliokielon.
Esikoiden eteen istutin tarhapäivänliljoja sekä iiriksiä. Penkin reunaan sai jäädä entiselle paikalleen akileija Blackcurrant Ice. Sen viereen istutin osan rönsyleimusta.


Tuohon kulmaan siirsin pionin Bowl of Beauty. Saas nähdä mitä tykkäsi siirrosta näin kesken kasvukauden. Tarkoitus olisi istuttaa tuohon sorakäytävän viereen muutama muukin pioni. Olisi sitten käytävän kahta puolta komeaa kukintaa tulevina kesinä. 

Tähän asti pääsin tänään. Huomenna ehkä illasta ehdin työstää tuota loppuosaa. Päivällä kuitenkin juhlitaan siskon pojan ripille pääsyä:)
 
 

8 kommenttia

 1. No huh, on sulla ollut urakka. Hyvältä näyttää lopputulos! Mielenkiinnolla tutkin, kun pitäisi itsekin kehitellä jotakin ainaisen nurmikon tilalle omenapuiden alle. Noin suurisuuntaisiin projekteihin en ainakaan kesällä jaksa ryhtyä, mutta ehkä syksyllä tai keväällä. Olisinpa yhtä pitkällä kuin sinä. Pioni tosiaan saattaa kranttuilla siirtoa tässä vaiheessa, mutta eiköhän se siitä tokene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urakka on just oikea sana kuvaamaan tuota hommaa. Välillä on pitänyt potkia itseä kitkemään kun motivaatiota ei aina ole ollut. Nyt jo onneksi helpottaa:)

   Poista
 2. Ompas siellä tehty melkoinen urakka! ja komialtahan tuo näyttää!!
  Kiva, nyt vähän lämpeni, ei tartte urakoida toppatakit päällä :D
  Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lämpeni. Uskaltauduin jo ihan t-paitasilleen urakan edetessä:) Aurinkoista alkavaa viikkoa sinulle Pia!

   Poista
 3. Todella suuri muutos entiseen. Penkki selkeytyi kovasti. Toivottavasti pionisi ei ottanut siirtoa pahaksi. Paras aika pionin siirtoon on syyskesä. Pioneille kannattaa varata riittävästi tilaa ympärille, silloin sen kauneus pääsee oikeuksiinsa. Syväjuurisia perennoja ei kannata myöskään istuttaa pionien läheisyyteen, sillä ne vievät sekä ravinteet, että kosteuden. Hopeatäpläpeippi on mestari leviämään ja sen hävitys penkistä oli paikallaan, jollei sitten halua sen työntyvän esiin ihan joka paikasta.

  Hyvää sunnuntaipäivän jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime keväänä tein tuon huvimajan toisen puolen penkille samanlaisen urakan ja olen tykännyt sen selkeydestä ja helppohoitoisuudesta. Se visio oli tätäkin tehdessä. Nyt se jo alkaa näyttääkin siltä miltä pitää.
   Joo, tuo pioni varmasti juroo. Olen joutunut ennenkin niitä siirtelemään ja oman aikansa on aina ottanut ennenkuin ovat kukkineet. Tämä ei ole vielä kertaakaan kukkinut, joten ehkä jaksan vieläkin odottaa:) Hopeatäpläpeipin hävittämistä en jäänyt suremaan!
   Aurinkoista (toivottavasti) alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 4. Oikea suururakka siellä meneillään! Toivotavasti pionisi ei kovin suutahtanut siirrosta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin tälle kesälle ainoa isompi projekti, luultavasti :) Täytyy pitää peukkuja tuon pionin suhteen. Jospa se ei olisi pitkävihainen ;)

   Poista