Pari viikkoa sitten...ja tätäkin päivää

Palaan tässä postauksessa parin viikon takaisiin tunnelmiin. Tultiin silloin tuolta reissusta kotiin ja täällä oli tullut kesä sillä aikaa. Omenapuut oli niin täynnä kukkia, ettei vielä koskaan ja onneksi pölyttäjätkin osuivat paikalle niin näyttäisi tulevan omenoitakin.

Sinisistä kukkivat kerrottu helmililja, iirikset ja ensimmäistä kertaa alppikärhö, joka on kietoutunut lammen vieressä kasvavan Makamik-koristeomenapuun ympärille. 
Punaisista puolestaan kuolanpioni, sammalleimu, särkynyt sydän ja oranssina hehkuva tulikellukka.
 
 Ensimmäistä kertaa kukki myös tämä kummajainen: Kyseessä on himalajan jalkalehti, jonka olen saanut kolmisen vuotta sitten vaihdossa perennanvaihtopäiviltä. Keväällä kasvukauden alussa tämä näyttää minusta suorastaan rumalta, mutta kauniin kukkanupun se sai aikaiseksi. Aukinaisesta kukasta en sitten ehtinyt kuvaa ottaakaan kun kukinta jäi niin lyhyeksi(tai puutarhuri oli vaan niin hidas:). Komea on myös siemenkota kuten seuraavasta kuvasta näkyy.


Tänään oli varsin tuulinen ja kylmä päivä. Eilen illalla peittelin harsolla kasvilavassa olevat tomaatintaimet, etteivät paleltuisi. Hyvin olivat selvinneet kun kurkistelin harson alle nyt illalla. 
Vähän jo aloittelin tuota omenapuupenkin rikkaruoho savoottaa, mutta pakko odotella viikonloppuun, jos sitten saisi paremmin aikaiseksi. Tahtoo töiden jälkeen jäädä illat niin lyhyeksi. 

Vähän oli kuitenkin pakko päästä istuttelemaan, joten vaaleanpunainen palava rakkaus sekä ritarinkannuksen ja poimulehden karkulaispistokkaat pääsivät uudelle kasvupaikalle etureunan penkkiin. 


Nyt peukut pystyyn, että juhannukseksi saataisiin vähän enemmän lämpöasteita kuin tälle päivälle on suotu! 

 

11 kommenttia

 1. Ihan kuin olisi silkkipaperista liimattu omanpuunkukkia koristeoksiin, niin ovat ihanan täynnä! Luonto on välillä tarua ihmeellisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto saa mielellään suoda enemmänkin tällaisia yllätyksiä! Näistä minä tykkään:)

   Poista
 2. Ihanasti kukkivat omppupuut. Minulla koristeomenapuu Makamik jätti kukinnan väliin kokonaan ja vastaavaa ei ole koskaan ennen tapahtunut. No... ensi vuonna sitten toivottavasti kukkii vanhaan malliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipas se Makamik oikukkaalla päällä! Jospa se ensi keväänä kukkisi kahden kevään edestä :)

   Poista
 3. Valtavan kauniit omppupuut. Tuo jalkakukka (unohin nimenki jo tässä välissä... :) näyttää ehkä vieläkin lehtien puolesta rusehtuneelta vai onko sen väri tuollainen, vai miksi se on tuollainen? Soma nuppu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Himalajan kummajaisen lehdet ovat pitkään tuollaiset rusehtavat. Oikeastaan nyt kukkimisen jälkeen vasta se on oikaissut kaikki lehdet suoraksi ja ovat enemmän vihreät kuin ruskeat. Ihan keväällä kun se on alkanut kasvamaan, lehdet ovat kivasti supussa. Ihan kuin sateenvarjo, jota on vähän aukaistu:)

   Poista
 4. Kyllä on kaunis on tuo vaaleanpunakukkainen omppupuu! Mikä kasvi on särkyneen sydämen kuvassa alareunassa? Minulla näyttäs olevan samanlainen ja olen etsiskellyt sille nimeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Särkyneen sydämen kaverina kasvaa ruusupeippi White Nancy. Piti ihan käydä yöpaitasillaan lunttaamassa kasvilappu tuolla ulkona, kun en tarkkaan muistanut mikä peippi oli kyseessä :)

   Poista
 5. Kauniit kukinnot Satu <3 Ainut lomaviikko on mennyt pihahommissa TOPPATAKKI päällä! Onneksi meillä ei sentään satanut lunta niin kuin naapurikunnissa! Kivaa päivää sinulle :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Pia! Nyt ei kyllä ole säät suosineet lomalaisia juurikaan. Positiivista tässä kai on kuitenkin se, että on pystynyt pihalla olemaan. Itsekin ajattelin nyt juhannusta viettää tuolla kukkapenkissä, kun olis pitkä kolmen päivän vapaa. Ehkä saisi homman valmiiksi asti :) Leppoisaa Juhannusta sinulle Pia! .

  VastaaPoista