Pionin siemenkylvö

Illalla kun hieman viileni, käsittelin talvella huutonetistä ostamani paeonia suffruticosan siemenet ja kylvin ne. Hyvät ohjeet siementen käsittelemiseen ja kylvämiseen löytyivät Cricketthillgarden -sivuilta.

Viilasin kaikkia siemeniä sen verran, että sain päällimmäisen kuoren "rikki". Tähän käytin ihan tavallista kynsiviilaa ja sitä karkeampaa puolta.


Varovainenhan tuossa sai olla, ettei viilannut liikaa. Näistäkään en osaa sanoa osuiko kohdalleen, mutta tarkoitus olisi, ettei viilaa valkoiseen sisukseen saakka. Silloin on vioittanut siementä, eikä se silloin idä. 

Jokaista lajiketta kylvin 3 siementä ja olisihan se hieno homma jos edes jokunen itäisi. Odotukset ei ole kauhean korkealla, tämä on pikemminkin taas yksi kokeilu, mutta ihan huippuahan se olisi jos onnistuisi. 


Kylvöalustana jälleen Novarbon turvemulta ja kylvöastiana minikasvihuone. Sijoituspaikka varjoisa kasvihuoneen taus ulkona. 

Lajikenimet olivat vähintäänkin epämääräisiä, lähinnä kuvastavat kukkien väriä. Samoilla nimillä näitä näytti olevan myynnissä eBayssäkin. 

 

6 kommenttia

 1. Minä jokunen vuosi sitten ostin kirpparilta kuolanpionin siemeniä. Kylvin ne suoraan ulos ja pari kesää odottelin niiden itämistä. Oisko ollut 3. kesä kun ihmettelin oudon näköisiä taimia kukkapenkissä. Olivat vihdoinkin itäneet. Nyt on jo iso pehko. Toivottavasti sulla itäisi nopeammin! Pionit ovat kyllä ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuolanpionin kanssa minäkin olen onnistunut. Nämä voikin olla sitten vähän kinkkisempiä kavereita... :)

   Poista
 2. Voi että! Pidän peukkuja, että kylvöksesi itää! Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Maarit! Varovasti sitä toivon minäkin :)

   Poista