Tilanneraportti ja ihanat pionit kukassa!

Nyt näyttää olevan sellainen vaihe puutarhassa, että kukkivia on aika vähän. Enemmän vaatisi lämpöä, jotta innostuisivat kukkimaan. Ehkäpä tuleva viikko tuo siihen asiaan muutosta :) Lammen rannalla kasvaa tämä siperiankurjenmiekka. Näin paljon kukkia ei vielä tähän mennessä ole ollut. Toki lampikaan ei vielä ole kuin pari vuotias ja istutukset samanikäiset. 


Ukkolaukan kukinto on jotenkin erittäin elegantti. Yksinkertaisen hienostunut.
 

Taka-alalla Syreenipenkissä kasvaa ritarinkannus pehkot. Näiden kukintaa todella odotan innolla. Näissä on eri sinisiä lajikkeita sekä valkoista Galahadia. 


Lammen takana olevan kiven takana kasvaa tämä anopilta saatu keisarinkruunu eli ruskolilja. Koristeomenapuut ovat kasvaneet ja levittäneet oksansa pitkälti tämän päälle ettei sen komeaa kukintaa juurikaan näy. Pitänee siirtää se ensi keväänä paremmalle paikalle.


Omenapuupenkissä kasvaa ja kukkii vuoden tauon jälkeen akileija Blackcurrant Ice. Tässä on todella kauniit, vastakohtaiset värit. 


Omenoita näyttäisi tulevan runsaasti tänä vuonna molempiin puihin:)

Pionien nuppuvaihe on kestänyt jo monta viikkoa. Vielä alkuviikosta nuput oli suht tiukassa paketissa.


Eilen kuvasin sateen jälkeen ja nuput olivat jo selvästi aukeamaan päin.


Tänään oli lämpö ja aurinko hoitaneet homman kotiin ja ensimmäiset pionit olivat kokonaan auenneet. Ihania!

Vielä tänäkään vuonna ei pioneista näyttäisi kukkivan muut kuin tämä tummanpunainen (Karl Rosenfeld ?) ja vaaleanpunainen (Sarah Bernhardt?). Niin ja tietysti toukokuussa kukkinut kuolanpioni. 
Valkoiset Moon of Nippon, Alba Plena ja Krinkled White, keltaiset Shining Light ja Bartzella sekä roosa Bowl of Beauty antavat vielä odottaa omaa loistoaan. Minä kyllä jaksan odottaa!

Tänään oli viimeinen työpäivä neljään viikkoon. Nyt alkoi odotettu LOMA!! Näyttäisi tilaamani lomakelitkin saapua juuri sopivasti. Siispä ihanaa, rentouttavaa, aurinkoista ja lämpöistä viikonloppua teille kaikille! 


3 kommenttia

  1. Hyvää alkavaa viikkoa. Sama se oli mulla tulppujen kans, olivat pitkään nupulla, kunnes eilen ne aukesivat ihan kokonaan.

    VastaaPoista
  2. Ihania pioneja! Upean värinen akileija! Rentouttavaa lomaa sinulle Satu!

    VastaaPoista
  3. Ja mun omenan raakileet rypisty taas rusinoiksi ja putosi melkein kaikki pois. :/ Kävi pakkasia yöllä juhannuksen jälkeisellä viikolla ja sai kasvit kylmää kyytiä. Vaan nythän tuo on lämmin, onneksi. Oon niin nauttinu näistä ilmoista, ku tätähän sitä talvipakkasilla aina kaipaa ja haaveilee. :)

    VastaaPoista