Avoimet Puutarhat 2015

Olen tässä miettinyt ja pyöritellyt ajatusta osallistumisestani tämän vuoden Avoimet Puutarhat -päivään. Kovasti tekisi mieleni ilmoittautua, mutta jokin vielä vähän jarruttelee. Viime vuonna jo olisin osallistunut, mutta päivä sattui olemaan sama jolloin siskonpoikani pääsi ripille. Suku meni tuolloin rakkaan harrastuksen edelle. 
Kertokaapa te, jotka olette osallistuneet kyseiseen päivään joko vieraana tai puutarhan omistajana, että mitä vinkkejä antaisitte vielä osallistumista harkitsevalle? Mitä olisi hyvä ottaa huomioon? Mitä vieraana odotat kyseiseltä päivältä ym.?

Eniten ehkä itseäni mietityttää, että jos kukaan ei tulekaan käymään? Olet kuitenkin nähnyt vaivaa saadaksesi kaiken kuntoon. Ja pitääkö kaiken olla ihan tiptop? Piha ja puutarhahan elää koko ajan, eikä tunnu koskaan olevan valmista.

Olisin kaikista kommenteista erittäin kiitollinen! 


6 kommenttia

 1. Me ollaan osallistuttu kaksi kertaa. Ihmisiä käy, jollei ihan kaatamalla sada. Pikkusadekaan ei vieraita säikäytä. Ihmiset ovat tosi kivoja. Saa itse yhtä paljon vinkkejä vierailta kuin voi itse antaa. Olemme pitäneet päivän yhteydessä myös pihakirppiksen. Minusta ei kannata ottaa liikaa paineita. Piha on sellainen kuin on. Tietty me siivotaan piha parhaimmilleen, mutta siinä kaikki. En ole alkanut väsäämään nimikylttejä hiki päässä tms. Vastaan, kun kysytään ja ihmiset kyselevät ihan reippaasti. Ainoa haitta osallistumisessa on, ettei itse pääse vierailemaan missään. Myös kuuden tunnin aika voi tuntua aika pitkältä. Parasta varata itselleen eväät.

  VastaaPoista
 2. Me olemme osallistuneet kerran ja kokemus oli todella positiivinen. Ihmisiä kävi yllättävän paljon, koko ajan oli joku, ettei päässyt syömään eikä juomaan, joten eväät todella on tarpeen. Kannattaa olla joku kaverina, että pääsee edes wc:ssä käymään välillä, koska minä pidin tärkeänä että toivotin jokaisen tulijan henkilökohtaisesti tervetulleeksi. Se on tuntunut itsestäkin kivalta käydessämme muiden pihoissa. Juuri se onkin se miinus puoli oman pihan avaamisessa, ei pääse toisten pihoja katsomaa, kuten Satu sanoi.
  Pihan ei tarvitse olla tip top missään nimessä. Mekin olemme käyneet hyvin monenelaisissa pihoissa, osassa rehotti komea voikukka keskellä perennapenkkiä, tuli kotoinen olo:) Osallistu ihmeessä, se on mukava päivä ja kaikki ihmiset ovat olleet mukavia, kiinnostuneita ja ennenkaikkea jaamme saman harrastuksen.

  VastaaPoista
 3. Minäkin pyörittelen samaa ajatusta;)

  VastaaPoista
 4. Satu ja Maatuska: kiitos molemmille kannustavista vastauksista ja hyvistä ohjeista!
  Maarit: vielähän tässä on aikaa miettiä, mutta eiköhän tämäkin ole sellainen asia joka pitäisi vaan kokea ja kokeilla :)

  VastaaPoista
 5. Osallistu vaan. Se on kyllä piristävää ja antaa lisämotivaatiotakin pihassa puuhailuun. Meillä oli ekan kerran tällainen julkisesti ilmoitettu puutarhapäivä muutam vuosi sitten, kun puutarhalehti halusi tarjota sellaisen lukijoilleen. Olimme varautuneet kahdella täydellä kahvipumppiksella, mehuukannulla ja pullilla ja kekseillä. Ajattelimme, että ehkä 10 ihmistä tulee. Mutta kun aika lähestyi, autojen virta oli valtava. Ihmisiä tuli satojen kilometrien takaa, arviolta n200. . Ja me olimme ukkoköllin kanssa kahden. Kahvia piti huosta koko ajan tiputtamassa lisää ja pullat eivät riittäneet alkuunkaan. Joten pyydä toki joitain kavereita avuksi. Me viisastuimme sen verran, että älysimme hommata apujoukkoja, millään ei itse repeä joka paikkaan. Myös parkkitilaa kannattaa varata mahdollisimman paljon.Viimekesän avoimissa ovissa kävi parkkiohjaajan laskeman mukaan 350-400, vaikka vettä tuli kaatamalla koko päivän ja oli ihan himmetin kylmä. Tästä kesästä en ole ihan varma pidämmekö, en ole kuitenkaan poistanut viimevuotista ilmoitusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän alkoi hirvittää....Tällaisella omakotitalo alueella on nuo paikoitustilat melko rajalliset eikä omaan pihaankan mahdu kuin muutama auto. Siis jos kävijöitä oikeasti tulisi kymmeniä. Pitääpä vielä miettiä asiaa ja haastatella vähän naapureitakin, mitä tuumaisivat yhdestä mahdollisesti hieman vilkkaammasta liikennepäivästä.

   Poista