Testilaboratoriosta päivää!

Näin Palmusunnuntain ratoksi pistin pystyyn testilaboratorion. Leivoin tuossa aamusella suolaista piirakkaa, johon tuli mm. suippopaprikaa. Riivin siitä siemenet talteen ja annoin leipomisen ajan kuivahtaa talouspaperin päällä. Kun pääsin kylvöhommiin, päätinkin samalla kokeilla erilaisia kylvöalustoja. Testiin pääsi normaali hajakylvö rasiaan, jossa kylvöalustana on Novarbon taimi-ja kasvatusmulta. Sen lisäksi kylvin siemeniä myös Jiffy- turvebriketteihin sekä Rombergin 100% kookosnappeihin. 

 Nämä kookosnapit on mulle ihan uusi tuttavuus ja törmäsin niihin Kärkkäisellä. Pakkauksessa on 50 kpl kookosnappeja, joiden materiaali siis kookos substraatti. Napit sisältävät myös NPK- lannoitetta. Hintaa en valitettavasti tarkalleen muista, mutta mielikuva on, että edullisempia kuin Jiffyt. 

 Tässä alustan kasteluvaiheessa huomasi sellaisen eron, että kookosnapit olivat hetkessä imeneet itsensä turvoksiin. Jiffyjä jouduin kääntelemään moneen kertaan ja sittenkin ne turposivat vain puolittain. Olisivatko päässeet jotenkin extrakuiviksi talven aikana kun olivat jo viime keväältä? En tiedä. 

 Kuvassa kaksi ylintä nappia ovat noita kookosnappeja. Tästäkin näkee tuon eron napin turpoamisessa. 
Nyt jään jännällä odottamaan mitä tapahtuu ja mikä alusta puskee ensimmäisenä taimia. 

Laborantti toivottelee mukavaa Palmusunnuntain jatkoa jokaiselle!

Ai niin, meinasi unohtua. Tässäpä tuotos, josta koko homma sai alkunsa:
Kinkkupiirakka!

 Tämä menee ystäväni Baby Shower- kutsuille maisteltavaksi. Ehkä jätän vähän kotijoukoillekin....

6 kommenttia

 1. Noinhan ne kätevät emännät toimii, että kaikki käytetään hyödyksi! Mielenkiintoisia kokeiluja, toivottavasti kuulemme tulokset.

  VastaaPoista
 2. Ei voi muuta kuin ihailla tuota sinun ehtymätöntä intoa uusiin kokeiluihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son viherhöperyyden yks alalaji: väsymätön kokeilija ;)

   Poista
 3. Sulla on hieno labra! Kaupan suippopaprikat ovat satoisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Viime keväänä kylvin eka kerran kaupan paprikoista ja hyvin itivät. Olin vaan liian aikaisessa, joten ehtivät venyä liian pitkiksi ja lopulta heittivät henkensä =(

   Poista