Helluntaita!

Helluntaita ollaan meidän suunnalla vietelty kovin sateisessa säässä. Täytyy tunnustaa etten ole nenääni ulos pistänyt kuin roskiksella käynnin ajan. Huomenna onneksi näyttäisi olevan poutapäivä, joten silloin pääsee pihalle touhuilemaan. 
Viikolla ehdin hieman kuvailla jälleen kerran ilta-auringossa kylpeviä penkkejä. Kuolanpioni on kasvattanut varttaan huimaa vauhtia. Kukkanuputkin ovat jo komean kokoiset. 
 
 Lammen takana kukkii kevätkaihonkukka. Siirsin sen omenapuiden alta viime kesänä uudelle paikalle. Saisi minun puolesta valloittaa koko lammen taustalla olevan penkin. 
Esikko puolestaan kukkii siellä Omenapuupenkissä. 
 
 Vasemmalla on jokin vuokko. Luulin sitä pitkän aikaa hämyvuokoksi, mutta tuo väri ei oikein täsmää. On enemmän punertava kuin sininen. 
Oikealla kuvassa kevätkullero, joka jätti viime vuoden kokonaan väliin. Ei noussut saati kukkinut. 
 
 
Marjapensaatkin näyttäisi talvesta selvinneen. 
 
 
Talomme varjoisella sivulla odotti yllätys: sammal oli valloittanut lähes koko sivukaistaleen! Syksyllä kalkitsimme ihan koko pihan ja kuvittelin että se olisi tätä "ongelmaa" hillinnyt. Nyt näyttäisi ihan päinvastaiselta. Aivan kuin se olisi ollut lannoite tuolle sammaleelle! 
Sinänsä sammal ei kauheasti minua haittaa. Tuntuuhan se mukavalta paljaiden jalkojen alla:) 
Levitköön rauhassa tuolla takapihalla kunhan ei etupihalle tule. 
 
Ensi viikolla haaveilin pääseväni siivoamaan kasvihuonetta kun en sitä vielä ole ehtinyt tehdä. Kovin näyttää kuitenkin sateiselta tuo viikko. 
Jospa perunan ehtisi kuitenkin istutella huomenna illalla. Viikossa siemenperunoihin on kasvanut komeat idut. 
 
 
Kasvihuonetta kaipaisivat jo eilen koulitut samettikukan taimetkin. 
 
 
Tällaisissa tunnelmissa lähdetään taas seuraavaan viikkoon. Ajatelkaahan, että toukokuu on jo puolessa! 
 
 

12 kommenttia

 1. Siellähän on kuolanpioni jo vauhdissa, täällä vasta pilkistelee maasta. Sammalta puskee täälläkin, mutta minusta se on ihan kaunista ja vähentää ruohonleikkuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säät on olleet pioninkin kasvulle suotuisat ilmeisesti :) Sammal on kyllä kaunista ja mitä vähemmän nurmikonleikkuuta niin sen parempi. Ainakin nuorison mielestä, joiden homma tuo leikkuu meillä on.

   Poista
 2. Iltavalo kyllä houkuttelee kuvaamaan. Hienoja kuvia. Meillä suositaan sammalta. Nurmikot ovat hyvää vauhtia muuttumassa sammaleiksi. Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 3. Hienot kuolanpionin alut ja kaunis esikko! Itselläni moni esikko otti hankalasta talvesta nokkiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt monessa blogissa on ollut tuosta esikoiden tilanteesta juttua. Harmi.

   Poista
 4. Jopa on kuolanpionit venyneet. Sammalta löytyy meiltäkin. Isäntä tykkää minua enemmän sammalesta, mutta en ole ruvennut tahtojen taistoon. Onhan sammal vihreää silloinkin, kun ruoho on lakastunutta. Sinulla esikko on selvinnyt talven yli. Minun esikkoni kuolivat kokonan talvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kurja tuo esikoiden tilanne. Talvi oli kyllä vähän hankala monen kasvin kestävyyden kannalta.

   Poista
 5. Minä oikein haluan ihania sammalia meille kasvamaan. Olen jopa harkinnut niiden lisäämistä pistokaista ja jakamalla, aiheesta oli juttu jokin aika sitten kotipuutarhalehdessä! Varsinkin tuonne tulevan lammikkoni ympärille on ihan pakko saada mahdollisimman paljon sammalta. Ajatelin siirtää isäni maalta myös rahkasammalta.
  Apua toukokuu tosiaan on jo puolessa välissä, harmillista kun aika menee niin hurjan nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lammen ympärille sammal tosiaankin sopii hyvin! Voisikin kokeilla sen jakamista tuonne oman lammen ympärillekin. Kiitos vinkistä!

   Poista
 6. Ihania kevätkuvia. Kuolanpioni on ostoslistallani, toisi mukavaa lisäkukintaaa alkukesään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virve! Kuolanpioni on kyllä alkukesän kaunistus. Aika talvenkestäväkin se on ja kova siementämään. Pikkutaimia löytyy sieltä täältä :)

   Poista