Visiitti puutarhalle ja miten sitten kävikään...

Tänään oli pakko pyörähtää jo puutarhalla. Siellä olikin melkoinen vilske. Kasseissa näytti olevan jo kesäkukkia ja aika monella hyötykasvejakin. Lämmin sää oli herättänyt tarhurit :)

Kävin vähän fiilistelemässä jokaisessa kasvihuoneessa, vaikka ostoslistalla olikin vain siemenperunaa. 
Arvatkaas miten kävi? 

Kassiin eksyi jotenkin kummasti orvokkeja ja pari pensastomaattia :)

Pensastomaatit Megabyte F1

 Siemenperunoita olisin halunnut ostaa pienemmän määrän kun ei meillä ole tilaa niitä isosti viljellä. Eihän niitä ollut kuin 5kg pussissa vähimmillään. Sain sitten suoran ohjeen hankkia ne ruokakaupasta. Niin tein. 


Nyt minulla on idätyksessä kolmea lajiketta perunaa: Bellarosa, Marabel ja jokin yleisperuna Prisman irtomyynnistä. 
Aiemmin en ole perunaa kasvattanut, enkä tiedä miksi. Viime kesänä sitten tuli miehen kanssa puhetta, että pitää sitä kokeilla. Toinen kasvilaatikoista on varattu tälle kokeilulle ja siellä multa jo lämpenee lasin alla. Nyt vaan toivotaan, että perunat itävät nopeasti, että pääsee istutuspuuhiin. 

Noista kahdesta lajikkeesta kerrotaan Finpomin sivuilla näin: 

Bellarosa on aikainen, punakuorinen ja kookkaita mukuloita tuottava lajike. Keittotyypiltään Bellarosa on yleisperuna. Mukulat ovat soikeita ja kuori on hieman verkkomainen. Bellarosa soveltuu hyvin mm. uuniperunaksi. Bellarosalla on hyvin nopea alkukehitys. Lajikkeen kuivuuden ja perunaruven kestävyys on hyvä. Huolellinen idätys varmistaa runsaan mukulanmuodostuksen. 

Marabel on keskiaikainen, erittäin satoisa ja hyvänmakuinen lajike. Keittotyypiltään Marabel on kiinteämaltoinen yleisperuna. Mallon rakenne on irtoinainen, jonka vuoksi Marabel soveltuu erinoimaisesti myös muusiperunaksi. Mallon väri on keltainen. Mukulat ovat soikeita, sileäkuorisia ja helposti pestäviä. 

Perunan lisäksi hyötytarhan kasvateiksi olen suunnitellut laittavani porkkanaa, sillä siitä saatiin viime syksynä hyvä sato. Muutakin mahtuisi. Nyt täytyy kaivella vähän noita siemenlaatikoita, josko sieltä löytyisi kylvettävää. Siispä lähden tästä tutkimaan niitä seuraavaksi. 
Leppoisaa Lauantai-iltaa! 


 

2 kommenttia

  1. Kyllä on mukava, kun paikkakunnalla on tuollainen laadukas puutarha. Usein käyn siellä kävelylenkillä vain ihastelemassa kaikkea. Ihana paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, ei aina niin oikeaa asiaa ole, mutta pitää käydä siellä fiilistelemässä:) Ja siellä saa aina hyvää palvelua ja ohjeet kaupan päälle!

      Poista