Puutarhurin "talvilepo"?

Puutarha on verhoutunut lumipeitteeseen ja tarhurin työ saatettu päätökseen tältä vuodelta. Talveen valmistautuminen kävi tänä syksynä paljon kivuttomammin kuin aikaisempina vuosina vaikka vitkuttelinkin viimeisten purkkien tyhjentämisessä ihan viime viikkoihin saakka. 

Toimeettomaksi tässä ei kuitenkaan ole jääty vaan pää on täyttynyt vaikka mistä ideoista! Ensimmäiseksi piti kaivella jotkin langat esille ja päästä tekemään käsitöitä. Neuletakki neliöistä on hihoja vaille valmis. 

Niin, ympyrähän tämä vielä tässä vaiheessa on...
Sitten piti kokeilla leikkiä vähän liitutaulutarralla. Ostin kesällä Kärkkäiseltä ale-korista peltikyltin, jonka päälle liimattu teksti repsotti reunoistaan. Poistin koko paperin ja puhdistin kyltin pinnan. Liitutaulutarrasta leikkasin siihen sopivankokoisen palan ja liimailin paikalleen. Ei muuten mikään piisofkeik, sillä ilmakupliahan tahtoi väliin jäädä ihan väkisin. 
Netistä sitten tulostin mieleisen mietelauseen, jonka jäljensin uudelle pinnalle. Väritin tekstipaperin nurjan puolen liidulla tekstin kohdalta ja teippasin paperin sitten kylttiin kiinni. Sitten vain kirjoitin tekstin lyijykynällä uudelleen ja se samalla jäljentyi tarralle. Parantelin vielä käsin ja pyyhin lopuksi ylimääräisen liitupölyn pois. 


Olenpa vielä ehtinyt kokeilla "matonkuteiden" leikkaamistakin. Olen sellainen jemmari, että lasten pieneksi jääneitä t-paitoja oli kertynyt aikamoinen pino enkä ole niitä saanut vietyä kierrätykseenkään. Niinpä kokeilin leikata niistä trikookudetta. Netistä löytyi hyvät ohjeet ja yllättävän paljon yhdestä paidasta saa valmista kudetta kun sen leikkaa harkiten. 

Aika värikästähän näistä tulee jos mattoa meinaa tehdä. Kovin montaa samanväristä paitaa kun ei näissäkään ole. Tällainen letitetty matto kyllä kiehtoisi kokeilla!  
Ja voisihan näistä virkata vaikka koreja tms.

Puuhakkaan kesän jälkeen näyttäisi koittavan puuhakas talvi! Käsillä pitää olla jotain tekemistä eikä se näyttäisi niiltä loppuvan. Niin paljon on ideoita ja juttuja mitä haluaisi kokeilla! Kunpa vain vuorokaudessa olisi muutama tunti enemmän! 

Mutta nyt keskitytään Isänpäivän viettoon. Meidän lasten isä herätettiin jo aamulla onnittelulaululla ja lahjottiinkin samalla. Kakkukahvit juotiin sitten keittiönpöydän ääressä. Esikoinen tulee tyttökaverinsa kanssa myös käymään ja iltapäivällä lähdetään juhlimaan minun isää ja tänään syntymäpäiväänsä viettävää äitiä. Juhlahulinaa siis tiedossa koko päiväksi!

Ihanaa Isänpäivää kaikille Isille! Olette päivänne ansainneet!
♥♥♥♥♥♥♥♥

7 kommenttia

 1. Olipas mukavaa luettavaa:) Siellähän pää suorastaan pöhisee ideoita! Tuo liitutaulutarrapa onkin hauska. En ole moisesta kuullutkaan aiemmin. Kässäillään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin pöhisee:) Työ vaan haittaa harrastuksia! Vaikka mitä pitäis päästä kokeilemaan kun ehtis vaan. Sulla messureissu häämöttää jo ihan nurkan takana :) Postausta odottelen aiheesta...

   Poista
 2. Sulle tulee myös tuo käsityöhepuli, kin puutarha jää talvilevolle. Minä opettelen ompelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin tulee :) Ompelu on kyllä mukavaa, rohkeasti vaan! Ottobre Woman -lehdissä saattaisi olla kaipailemaasi pellavatunikaan hyviä kaavoja, käyppä kirjastossa kurkkaamassa. Minä yritän nyt kasvattaa sinniä tällaisten pienempien näpertämisien kanssa :) Jotain tekemistä kun pitää talvellakin olla.

   Poista
 3. Itse en ole käsityöihminen, mutta on kiva katsella mitä muut näpertävät. Voihan sitä jotain intoa vaikka tarttuakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta, että jostakin voi innostua vaikkei olisikaan ihan sitä ominta "alaa". Ja kokeilemallahan sitä sitten tietää innostuuko enemmästi. Mulla iskee syksyisin yleensä myös kirjojen ahmiminen, mutta käsityöt meni nyt sen edelle :)

   Poista
 4. Valoja pitää viälä viritellä, sitte vois puutarha tulla hetken toimehe omillaan.
  Periaattees oon käsityäihimine, mutta nykyysi tämä monitoimikones, viää muaros jos toiseski, suurimman osan "vapaa-aijasta".

  VastaaPoista