Tuunailuja Art Mediumilla

Kokeilut sen kun jatkuvat. Pinterestiä selaillessa törmäsin kivoihin siirtokuviin ja tekniikkaahaan piti sitten tutkia lähemmin. Mielessä oli heti kuvien ja tekstien siirtäminen puulle tai kalusteisiin. Aluksi vastaan tuli ohjeita freezer paperin käytöstä tai mod podge- aineesta. Ensimmäiselle ei oikein löytynyt suomalaista vastinetta, joten jatkoin etsimistä. Viimein löysin Willa Olivia -blogin postauksen Art Medium -liimalakan  käytöstä kuvionsiirrossa puulle. Tämä oli se mitä hain! Siispä naputtelemaan tilausta Sinellin -verkkokauppaan. Otin heti tuon reilumman 500 ml pullon, ettei heti lopu jos innostuu enemmästi askartelemaan :)

 "Pelastin" syksyllä kaupalta roskiin meneviä hedelmälaatikoita muutaman aika läjän  ja maalasin ne jo melkein samantien osan valkoisiksi osan harmaiksi. Kuluneella viikolla sain sitten tulosteltua kaikenlaisia kivoja siirtokuvia. Tässä vähän ohjetta minkä mukaan minä toimin: 

Tarvitset siirrettävän kuvan, Art Medium- liimalakkaa, pensselin ja esineen johon kuva siirretään. Huom! siirrettävän kuvan tulee olla peilikuvana.Art Mediumia levitetään kuvan päälle niin että sitä on koko kuvion alueella. Laitoin varmuudeksi aika reilun kerroksen, jotta varmasti on tarpeeksi. Ajattein, ettei tässä kohtaa kannata nuukailla. 


Tämän jälkeen kuva painetaan liimapuoli vasten pintaa jolle se halutaan siirtää. Kun kuvio on pintaa vasten sitä ei enää kannata liikutella, joten kannattaa katsoa etukäteen paikka valmiiksi ja mittailla jos tarve. Nyt menin silmämääräisesti ja aikalailla taisi keskelle osua. 


Kun kuva on paikallaan alkaa tärkein osuus. Kuvio silitellään kiinni niin ettei ilmakuplia jää paperin ja pinnan väliin. Ihan käsipelillä onnistuu tämä. Kuvion keskeltä reunoille päin sormin siloittelin ja hyvin sai työstettyä. Kuvan oton jälkeen vielä muutama silaus ja valmista tuli. 
Tämän jälkeen työn annetaan kuivua mielellään vuorokausi tai kauemminkin. Omani "unohtui" ja kuivui melkein kaksi vuorokautta. Se ei kuitenkaan ole tässä tekniikassa huono asia vaan ihan päinvastoin!

Kun kuva on kuivunut tarpeeksi alkaa mukavin vaihe :)
 Paperi kastellaan niin että se muuttuu läpikuultavaksi. Kosteaa paperia lähdetään hiertämään sormella niin että paperi menee rullalle. Taas keskeltä reunoille päin edetään. Jos paperi tuntuu kuivuvan liian nopeasti niin kostutetaan uudelleen. Käytin itse vaippaharsoa jonka kastelin ihan märäksi. Siirsin sitämukaa kuin työ eteni, jolloin koko ajan oli työstettävää. 
Muista olla helläkätinen ja kärsivällinen, sillä tämä ei ole hoppuisen hommaa :)   

  
Lopuksi vielä pyyhin pariin kertaan kostealla, jotta varmasti sain kaiken paperin pois. Lopputulokseen olen kyllä tyytyväinen. Teksti oli tuollainen harmaa ja vähän jännäsin, että näkyykö se mihinkään. Hyvin näkyy ja pysyi ehjänäkin. 

  
Vähän tuossa ihan yläreunassa näkyy paksu kohta johon liimaa kuivui. Sepä onkin ainoa miinus tässä työssä. Voin kyllä suositella helppouden ja korkean onnistumisprosentin vuoksi kaikille joita kiinnostaa kokeilla. 


  
Paljon on uusia tekstejä ja kuvia odottamassa uusia pintoja! 
  
Tuo alussa mainitsemani Mod Podge -aine on seuraavana kokeilulistalla. Sitä voi nimittäin valmistaa ihan itse ja käyttää decoupage- tekniikassa. Mutta siitä enemmän toisella kertaa :)

Puuhakasta loppuviikkoa!   

3 kommenttia

 1. Tuohan on jännää! Juuri sopivaa puuhaa marraskuulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on aika koukuttavaa :) Ja tekniikka hioutuu sitä mukaa mitä useamman tekee. Suosittelen!

   Poista
 2. Tosi mielenkiintoinen postaus. Tuota täytyy joskus kokeilla.

  VastaaPoista