Taimikatselmus

Tutkitaanpa välillä taimien tilannetta. 
Näin äkkiä laskettuna tomaatintaimia on reippaasti yli oman tarpeen, joka on 3-4 tainta! Miksi ei osaa kylvää vain tarpeeseen? Tai edes vain muutamaa ylimääräistä siltä varalta ettei kaikki idä? 
 No, näistä riittää nyt sitten jollekulle muullekin :)


 Olin aika hämmästynyt, että nämä kesädaaliat lähtivät kasvuun. Nämä täytyy nyt latvoa pikaisesti! Aika honkkelin näköisiä ovat vielä...


Tässä puolestaan pinnistelee petunia. Ensin näytti siltä, ettei yksikään nouse, mutta toisin kävi. Ei noista nyt montaa amppelia saada, mutta täytettä edes muutamaan. Lobelioiden kasvu ei ole kovin säpäkkää, mutta on ne kuitenkin kasvaneet. Näistä saadaan hyvin täytettä kesäkukka asetelmiin :)


Kurkut sen sijaan ottivat räjähtävän alkuspurtin ja ovat kahdessa viikossa ponnistaneet näin komean kokoisiksi! Ihailtavaa intoa!


Sisällä kukkii puolestaan tämä kaunotar. Kiinanruusu piti alkuvuodesta pienen lepokauden ja on nyt puskenut nuppuja taas uusin voimin. Tähän yksilöön pääsi kirvat iskemään, mutteivät kukkimista haitanneet kuitenkaan. Olin aikeissa leikata kaikki kolme kiinanruusua nyt keväällä, mutta se aina siirtyi. Sitten nämä innostuivat tehtailemaan nuppuja niin jäi sekin toimenpide tekemättä. No tuleehan se uusi kevät vuoden päästä!


 Yläkerran ikkunalla talvehtinut pelargoniakin pääsi yllättämään kukinnalla. Tästä oli tarkoitus ottaa latvapistokas ja laittaa muutenkin koko kukka uusiin multiin. Luonto päätti toisin. Eihän tätä nyt raaski lähteä leikkomaan.


Teinpä vielä uusia kylvöjäkin kun tuo aurinko paistoi niin kivasti :) Tuli ihan kevätfiilis! 
Tyttö oli kerännyt syömänsä paprikan siemenet yhteen kuppiin ja otin ne siitä talteen. Tänään kylvin ne Jiffy- nappeihin. Hajakylvön tein puolestaan tähtililjalle. Tämä kaunotar on monivuotinen ja sen kukat on todella kauniit. Keräsin syksyllä sen siemenet talteen ja niitä olikin runsaasti. 

Kumma miten suuri vaikutus tuolla auringolla tai säällä lopulta onkaan. Nyt tuntuu, että pitäisi vielä kylvää vaikka ja mitä. Tila sisällä alkaa kuitenkin hiljalleen loppumaan, joten seuraavaksi täytyy siirtyä tuonne kasvariin. Ilmojen lämpenemistä joutuu sitä varten nyt odottelemaan. 

Mukavaa viikon puoliväliä sinulle! 

12 kommenttia

 1. Onpa kaunis tuo tähtilija. Minun tomaattitarve on 10-15 tainta. Laskin viikonloppuna että kasvamassa on 58 tainta. Mutta onhan niitä kiva jakaa eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tässä onkin kivaa kun on vaan hyviä puolia hommassa. Saa itselle hyvän mielen kun voi ilahduttaa jotakin toistakin :)

   Poista
 2. Komeita tomaatintaimia!!! Itselläni on sama ongelma, että niitä tulee kylvettyä liikaa. Tämä vuosi taitaa olla ensimmäinen kerta, kun niitä ei tullut ihan hirveästi ylimääräisiä, muutama tottakai...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tämän liikatuotannon kanssa kuitenkin pärjää:) Ensi vuonna sitten maltilla! (...niin varmaan...:)

   Poista
 3. Sullahan on taimi poikineen :) Itse yritin olla kylvötöissä maltillinen, mutta silti tilanahtaus on melkoinen. Ikkunat eivät millään meniaa riittää. Viime keväänä istutin omat tomaatintaimet kasvariin jo 2.5. Nyt ei moista vielä uskalla ajatellakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vähän helpottaisikin jos saisi tuonne kasvariin jo vietyä näitä taimia. Meillä on onneksi tuo yläkerta jonne saan aika hyvin mahtumaan kattoikkunoiden alle tavaraa. Perhe kyllä välillä huomauttelee taimipottien paljoudesta...

   Poista
 4. Sullon tomaattia munki pualesta. Mullei oo yhtää. Mullaki o ny ensimmäästä kertaa tilanpuutetta. Arvelin kans voivani viärä osan hyvis aijoos pihalle. Mutta mitä viälä, ei puhettakaa. Kivan näkööstä tua tähtililija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois melkein sanoa, että oli 100% itävyys mun tomaateilla :) Sitten ne joiden odottais itävän eivät välttis idä ollenkaan..Tuurin kauppaa tää kasvattaminen!
   Tähtililjaan oon kyllä ihan rakastunut. Sen itämistä odotan kyllä kieli pitkällä :)

   Poista
 5. Mä mietin ihan sama katsellessani tänään kodinhoitohuoneen pöytää - miksi taimia pitää kylvää kymmenittäin! No jos niistä joku kuolee, joku menee poikki - mutta silti niitä taitaa olla "muutama" liikaa.... Voi kun saisi pidettyä ne nyt hengissä - nyt alkaisi nämä ulkoilutus säätkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai sitä on talven jäljiltä niin virtaa täynnä kun kevät vihdoin koittaa, ettei pysty mitenkään hillitsemään kylvöintoa!! Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 6. Hienoja taimia! :) Mulla on myös niin paljon (lähinnä kukkien) taimia, että pitää varmaan koko piha kaivaa kukkapenkiksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuulosta yhtään hassummalta tuo koko pihan kukkapenkki :)

   Poista