Pihalampi

Keväällä puutarhassa toistuvat samat hommat vuodesta toiseen. Meillä yksi niistä on pihalammen tyhjennys ja pesu. Tänä vuonna tuo homma venyi aika myöhäiseen johtuen lämpimistä keleistä. Lammesta otan kasteluveden puutarhaan, joten sen tyhjentämistä ei voinut ajatella ennenkuin sadetta olisi luvassa. Sitähän ei ole ollut. Ja lammen täyttämiseen tarvitaan rankkasade ja mielellään pari päivää kestävä.
Kuun puolivälissä oli viimein sellainen tilanne edessä. Niinpä otimme lammen vettä talteen kastelua varten tynnyriin ja loppu pumpattiin sadevesiviemäriin. 


Allaskumi harjattiin puhtaaksi ja pohjalla olleet substraattipussit nosteltiin ylös ja pestiin, jonka jälkeen ne laitettiin takaisin.


Seuraavan päivän rankkasadetta oikeasti odotin. En olisi uskonut parin sateisen kesän jälkeen toivovani sadetta, mutta nyt toivoin. 

Ei ihan saatu sitä mitä luvattiin...


...mutta viikossa lampi kuitenkin täyttyi. Tällä viikolla saatiin asennettua pumppu pohjalle ja vesi ohjattua tuohon putoukseen. Mies säätikin veden virtausta vähän reilummaksi ja siitä tuli kyllä hyvä. 
Olinkin jo kaivannut tuota vedensolinaa! Sen ääni on niin rauhoittava. 


 

5 kommenttia

 1. Ihanan näköinen pihalampi :) Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 2. Kiva lampi. Meillä on myös sellainen rivarinpihalla. Mutta me joudumme kyllä sitä putsaamaan useamman kerran kesässä kun on näin lämmintäkin ollut. Pesemme sen painepesurilla ja täytämme letkulla mikä tulee sisältä vessan hanaan kytkettynä. Siinä oleva suihkutus on mennyt tänä vuonna rikki.

  VastaaPoista
 3. Hienon näköinen lampi ja kiva tuo suihkulähde, joka tulee noiden kivien välistä. Meilläkin juuri pihan raivaus menossa, että olemme repineet puita ja kantoja kantojyrsimillä, että ensi kesäksi on sitten puhdas pinta, jota lähteä kehittämään. Pitääpä ehdottaa miehelle, jos meidänkin pihaan olisi kiva tuollainen pikku lampi.

  VastaaPoista
 4. Kyllä, vedensolina on rauhoittava. Mekin aiomme tehdä lammen pihallemme. Hieman isomman, joten vuokraamme kaivinkoneen tätä varten.

  VastaaPoista