Blogin Kymppisynttärit!

Niin se aika rientää ihan muka huomaamatta ja Satupuutarha -blogi saavutti maaliskuussa 10 vuoden merkkipaalun! Aika hurjaa!! 
Ensimmäiset kolme vuotta kirjoittelin tuolla Vuodatuksen puolella, mutta palvelimen kaaduttua ja kuvien hävittyä jonnekin bittiavaruuteen, päätin siirtyä Bloggerin puolelle. Enkä ole katunut. 

Blogin alkutaipaleella pidin aktiivisesti myös puutarhapäiväkirjaa blogin rinnalla. Nyttemmin blogista on tullut se päiväkirja ja kansien väliin kirjoittelen vähemmän. 

Nyt kun katselee kuvia taaksepäin niin ihan hurjasti on kymmenen vuoden aikana meidän puutarha muuttunut. Tai sanotaanko, että elänyt ja muovautunut meidän mukana. Juhlistamme siis tätä pyöreää kymmentä kuvakavalkaadilla kuluneiden vuosien varrelta, silvupléé! 

Tässä kuvia tonttimme sivun istutusalueen, nykyisen Omenapuupenkin muodonmuutoksesta. 

Omenapuut ja ensimmäisiä kukkapenkkejä v. 2009

Omenapuut osana istutusaluetta v. 2014

Omenapuupenkki v. 2016

Tontille rakentamamme huvimajan ympäristö sekä  käyttötarkoitus on myös vuosien varrella muuttunut.

Huvimaja v. 2012

Huvimaja v. 2015

Huvimajasta pihasaunaksi v. 2016
Moni pihamme projekteista on syntynyt ilman sen suurempia suunnitelmia. Vähän kuin sivutuotteena jossain toisessa jutussa. Tästä hyvänä esimerkkinä pihalampemme. 
Kaadoimme tontin etuosasta useamman männyn, jottei ne kaatuisi myrskyllä talomme päälle. Niistä jäävät kannot kaivatettiin myös pois ja kun kaivuria käytettiin tontilla niin miehen ajatuksesta kaivatettiin samalla pihalammelle kuoppa valmiiksi. 

Tontin etureunaa v. 2011
Pihalampi v. 2014
Pisimpään suunniteltu projekti on ehdottomasti tuo viimeisin eli terassin yhteyteen rakennettu pergola. Sitä hahmoteltiin parisen vuotta ennenkuin palaset loksahteli kohdalleen. 

Terassin pääty v. 2016
 
Pergola v. 2018
Blogin kirjoittaminen on eräänlainen henkireikä arjen aherruksen keskellä. Täällä on niin upeita ihmisiä ja mielenkiintoisia blogeja ja niiden kautta saatava vertaistuki, neuvot ja ohjeet ihan vailla vertaa! 
Välillä bloggaan ahkeraan ja välillä tulee pidempiäkin taukoja, niin kai jokaisella pidempään tätä harrastaneella menee. Kommentit on ne joita kuitenkin odottaa ja ne ilahduttaa ja saa jatkamaan. Tylsää olisi jos kukaan ei koskaan kommentoisi, joten kiitos että kommentoit

Haluaisin juhlistaa tätä 10-vuotista taivalta arvonnan merkeissä, mutta täytyy vähän tuumata tuota palkintoa ensin. Siispä siitä ihan oma postaus tässä vähän myöhemmin. 

Ihanaa toukokuista lauantai-iltaa juuri Sinulle!


21 kommenttia

 1. Onnittelut pitkäikäisestä blogista! Blogi toimii minullakin päiväkirjana, sieltä on hyvä ammentaa tietoa ja muistoja menneiltä vuosilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja ♥ Täältä on helppo tarkistaa asioita kun omaan muistiin ei aina ole luottamista...:)

   Poista
 2. Onnea 10-vuotistaipaleesta! Hurjia muutoksia teidän pihalla onkin tapahtunut siinä ajassa. Varsinkin omenapuupenkki ja pihalampi ovat kokeneet sellaisen muodonmuutoksen, ettei uskoisi samaksi pihaksi. Mukavaa huomista äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna ♥ Aina ei kaikkea entistä muistakaan ennenkuin selailee vanhoja kuvia! Onneksi aikoinaan hurahdin tuohon puutarhanhoitoon, muuten piha voisi näyttää edelleen siltä miltä ensimmäisessä kuvassa =D

   Poista
  2. Niin ja mukavaa huomista äitienpäivää Minna!

   Poista
 3. Onnea blogitaipaleesta, 10 vuotta on pitkä aika, siitä pisteet! Kiva nähdä näitä muutoskuvia, kymmenessä vuodessa pihapiiri voi muuttua paljonkin. Kauniin lammen olette rakentaneet. Hyvää huomista äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku ♥ Muutosta on tapahtunut vuosien aikana, se on hyvä se! Mukavaa huomista äitienpäivää sinullekin!

   Poista
 4. Paljon onnea kympistä! Intoa ja iloa bloggaukseen jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Intianminttu ♥ Eiköhän tässä samaan malliin jatketa seuraavakin vuosikymmen =D

   Poista
 5. Sydämelliset onnittelut ♥ ♥ ♥ Ihania muutoksia puutarhassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina ♥ Muutos on hyväksi! Ei jämähdetä paikalleen =D

   Poista
 6. ONNEA 10 VUODESTA!!! Kuvista vuosien varrella tapahtuneet muutokset todentuvat parhaiten. Mitähän kaikkea pihallanne tapahtuukaan seuraavan 10-vuotis taipaleen aikana???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tintti <3 Vielä on tuota nurmikkoa jäljellä sen verran, että muutaman istutusalueen saisi tehtyä =D

   Poista
 7. Lämpöiset onnittelut ihanalle blogille❤️ Mukavaa kevättä❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päden paja <3 Sinulle myös mukavaa ja aurinkoista kevättä!

   Poista
 8. Kymppionnittelut! Kivoja nämä tällääset kuvat. Hianot muutokset, jokka parahite tajuaa ja muistaa kuvia kattomalla. Pergoola on kyllä ihan huippu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika <3 Pergolaan ollaan kyllä tyytyväisiä itsekin :)

   Poista
 9. Ajatella kymmenen vuotta. Minä olen seurannut sinua vuoden päivät. Ja vuoteenkin mahtuu jo paljon. Kiitos sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila <3 Niinpä, kymmenen vuotta tuntuu kyllä pitkältä ajalta, mutta nopeasti se on silti mennyt.

   Poista
 10. Mun bloggaaminen on tainnut alkaa aikakailla samoihin aikoihin kun sulla, enpä olis edes hoksannu aatella ilman tätä sun postausta. 😄 Äkkiä tosiaanki menee aika!
  Teillä on ihana piha, tosi paljon kyllä muuttunut alkuajoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kyllä kun tuolla Vuodatuksen puolella jo sun kans kommentoitiin puolin ja toisin ♥ Niin ja ilman blogeja tuskin oltais edes tavattu, joten tämän bloggaaminen on kyllä rikastuttanut elämää monella lailla :)
   Paljon on teidänkin piha muuttunut näinä vuosina, tullut kaikenlaista ihanaa lisää ♥

   Poista