Pionin siemenkylvö 2017 - tilanne nyt

Syksyllä 2017 kylvin ulos kennostoon toiselta pioniharrastajalta ostamani siemenet. Nämä olivat pääasiassa luonnonlajeja ja niiden itäminen pitäisi olla jalostettuja varmempaa. 


Kennosto on ollut haudattuna kasvulaatikkoon tuosta asti. Viime syksynä siirsin sitä hieman toiseen paikkaan ja samalla kaivoin muutamaa kennoa nähdäkseni oliko mitään tapahtunut. Ja olihan siellä, nimittäin parissa siemenessä oli jo juuri. Peitin ne nopeasti takaisin, jotta kasvu ei häiriintyisi! 

Lumien sulattua reilu viikko sitten, kävin jo kertaalleen kyykkimässä laatikolla josko jotain näkyisi. Tänään sitten näkyi! 


Ruusupionissa oli hentoiset taimenalut! 
Miten pienestä voi ihminen tullakkaan onnelliseksi! 
 

12 kommenttia

 1. Kerrassaan loistavaa , onneksi olkoon tästä saavutuksesta .Sinulla on siellä tulossa melkoinen kokoelma .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä palkitsevaa! Kunpa jokunen muukin nousisi näiden lisäksi :)

   Poista
 2. Minun pitäisi kylvää messuilta ostamani siemenet. Tuo olikin hyvä vinkki että laitan kennostoon. Sain pioniseuralta vinkiksi haudata istutuspurkit maahan ja laittaa laudan päälle. Oliko sinulla mitään kennoston päällä, muuta kuin multaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden päällä oli pelkästään multaa. Kennosto on siitä hyvä, että jokaiselle on selkeästi oma paikka. Näissäkin on yksi siemen/kenno.

   Poista
 3. Hienoa! Eiköhän muissakin ala pian näkyä alkuja. Minulla puupionin siemenet (tai ainakin toinen niistä, toista en ole häirinnyt kaivelemalla) tekivät juuren kylmäkäsittelyn aikana. Ovat olleet lämpimässä nyt 1,5kk mutta maan pinnalla ei näy mitään elonmerkkiä. Meinasivatkohan nukkua kesän ja kehitellä ensi talven aikana silmun? Mukavaa toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pionin siemenkasvatus on mun mielestä aika mystistä hommaa:) Kyllä sun siemenet ehtii vielä ponnistaa pinnalle ja toisaalta ei vielä ole kiirekkään kun tuon takatalven tähän pukkasi...

   Poista
 4. Onneksi olokohon! Kauvan kesti, mutta kannatti orottaa. Ei mun hermot kestääsisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin kesti, mutta kannatti oottaa :) Toisaalta nämä pitkän itämisajan vaativat tarvii melkein unohtaa, sillä jos koko ajan pitäis käydä katsomassa näkyykö mitään niin hermothan siinä kyllä menis!

   Poista
 5. Kyllähän tuosta jo innostuu, kun noin kauan on saanut odotella. Minäkin laitoin syksyllä pionia, varmasti joutunee odottamaan vielä pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No innostuu :D Ja eipä sitä kuule tiedä, jotkut on niin joutuisia, että lähtevät kasvuun jo seuraavana keväänä!

   Poista
 6. Sillä lailla:) Pionin kasvatus siemenistä ei olekaan hätäsen puuhaa, taitaa mennä useampi vuosi kylvöstä kukintaan, ehkä 5 ainakin?
  Hyvin ovat lähteneet, uskon ilosi ja siihen on aihetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä pitkää pinnaa vaatii, se on totta! Ja sitä kukintaa sitten vasta saakin odottaa ainakin tuon mainitsemasi 5 vuotta...

   Poista