Uusi kasvihuone ♥

 Täällä on kuulkaa ollut varsin kiireinen syyskuu! Kesällä leikittelimme ajatuksella uudesta kasvihuoneesta ja syksyn mittaan projekti on konkretisoitunut. Pohjatyöt tehdään jo nyt, että keväällä pääsee suoraan rakennushommiin. Olen ihan täpinöissä, sillä olin uudesta, isommasta kasvarista vain mielessäni haaveillut! Kun mies sitä ehdotti niin eihän silloin jarrutella =D 

Vanha kasvihuone sai siis lähteä. Onneksi sille löytyi uusi koti ♥  Kahdestaan se miehen kanssa purettiin ja olipa siinä kyllä ihan hommaa. Vaikeimmat osat oli katon nostaminen alas sekä ikkunoiden irrottaminen. Osa laseista on lämpölaseja ja nelinkertaisina painoivat T O D E L L A paljon. Niin vaan ne saatiin irroitettua ja kasvari uuteen kotiin.

 
Alueelta kuorittiin kaikki kivituhka pois ja laitettiin talteen uutta käyttöä varten. Samoin laatat, reunakivet ja kasvarin tiiliallas purettiin. Kasvihuoneen takana olleet kompostit purettiin ja multa otettiin talteen. Hyvä niin, sillä herukkapensaat piti myös siirtää pois, joten valeistutettiin ne talveksi kompostimultakasaan. Huvitus -omenapuusta jouduimme myös luopumaan, sillä se olisi tullut liian lähelle uutta kasvihuonetta. Hirveästi se ei onneksi harmita, sillä se oli jo aika rujo. Kaupunki kävi viime viikolla merkitsemässä rakennuspaikan, sillä tälle piti kokonsa takia hakea rakennuslupa. Neliöitä tulee n. 24. Kivijalka muurataan tiilestä, sekä toinen päätyseinä tulee keskeltä ylös asti tiilestä. Muutoin hyödynnetään vanhoja ikkunoita, joita saimme eräältä kerrostalotyömaalta. Niiden mittojen mukaan tämäkin kasvihuone on suunniteltu. 

Kyllähän tämä aika taistelutantereelta tällä hetkellä näyttää, mutta päätettiin tehdä kerralla kunnolla. Pohjalle tulee salaojat sekä harkkoperustus. Routaeristys laitetaan myös. Eipähän sitten ole vaaraa, että routa liikuttelisi. Käsipelillä tätä ei onneksi tarvinnut kaivaa, olisi ollut ihan liian iso urakka. Onnea on naapurissa asuva urakoitsija, joka viime sunnuntaina kävi pari tuntia kaivamassa. Tästä on hyvä jatkaa.


15 kommenttia

 1. Oi, upealta kuulostaa! Saatte todella hulppeankokoisen kasvihuoneen ja suunnitelma kuulostaa niin hienolta, lopputuloksesta tulee varmasti kaunis. Ehdottomasti kannattaa laittaa routaeriste tuohon kokoluokkaan, mekin laitoimme omaamme, vaikka se on pienempi.
  Onnea projektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikenlaista kivaa on tullut jo kasvihuonetta varten hankittua, mutta teen niistä sitten ihan oman jutun vähän myöhemmin. Onhan se iso, mutta siihen tulee myös muuta toimintoa taimikasvatuksen lisäksi :)

   Poista
 2. Tulee melkoinen kasvattamo, mutta sitten on tilaa kaikelle mahdolliselle mistä olet haaveillut. Ens vuonna nähdään millainen tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan nyt mitä tässä keksitään :) Luotto on kuitenkin kova siihen, että lopputulos on juuri halutunlainen!

   Poista
 3. Tulevaan kasvihuoneeseen mahtuu kasvi jos toinenkin.
  Taitaa tulla nyt myös tilaa oleskelupaikalle kasvien keskellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä nyt pitäisi mahtua jo oleskelemaankin :) Itseasiassa vähän kesäkeittiö tyyppistä tulee toinen puoli ja toiselle puolelle kasvualtaat niinkuin vanhassakin oli ♥

   Poista
 4. Voi vautsi! Ja että oikee miähen eherotuksesta! Saisko sitä lainata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ♥ ensin luulin että se vaan vitsailee, mutta tosissaan se oli asiaa jo miettinyt. Kai sillä tekemisen puute tai jotain...=D

   Poista
 5. No nyt tulee sen kokoinen kasvari, ettei taida tila ihan heti loppua kesken. Ehdottomasti täysi höyry päälle silloin, jos mieheltä tulee tuollainen ehdotus. Kiva nähdä, millainen tuosta sitten tuleekaan. Suunnitelma ainakin kuulostaa hyvältä. Työn iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitäisi mahtua kasvattelemaan yhtä sun toista :) Tuntuu kyllä kutkuttavalta kun pitkäaikaiset haaveet alkaa toteutua ♥

   Poista
 6. No onpas kokoa ja varmasti tulee myös näköä! Upeat suunnitelmat teillä. Tuonnehan voisi vaikka muuttaa, yksiön kokoinen. Ja vanhojen ikkunoiden hyödyntäminen kuulostaa hyvältä idealta samoin tiilet. Mukava nähdä postauksiasi valmiista kasvihuoneesta aikanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että pari kertaa piti nielaista kun pohja oli kaivettu auki. Nyt kun siinä on jo perustusta muurattuna niin näyttää jo hyvältä eikä yhtään liian isolta enää :) Laitan lisää kuvia kun ehdin!

   Poista
 7. Ihana kasvihuone tulossa! Tsemppiä projektiin. Kauniita syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu! Samoin sinne, mukavaa syksyn jatkoa!

   Poista
 8. Tästä on tulossa hieno kasvihuone! Isolta projektilta kuulostaa, mutta on varmasti sen arvoinen. Meillä myös kasvihuoneen runko valmistui hetki sitten, mutta vielä olemme etsimässä muita kasvihuonetarvikkeita. En malta odottaa, että kasvihuonetta pääsee käyttämään.

  VastaaPoista