Jouluinen kukka-asetelma työpaja

Marraskuun lopulla pääsin pitämään eräälle pikkujoulua viettävälle työporukalle kukka-aiheisen työpajan. Teemana oli jouluinen asetelma ja pohjana käytimme valmista sammalpesää. Olin niitä tilannut tukusta alku syksystä ja kai se jokin etiäinen oli kun niille tulikin nopeasti käyttöä!

Valmistelin pohjat kotona ja leikkasin kukkasienet sopivan kokoisiksi sekä kastelin ne valmiiksi. Yhteistä aikaa oli varattu 1,5h, joten ajattelin nopeuttaa hommaa niin, että päästään heti asian ytimeen eli tekemään asetelmia. 




Työskentelytilana meillä oli Ylivieskan Kasarmialueen rakennuksista Vaihdemiehen Kasarmi. Nämä on olleet aikoinaan rautatieläisten koteja ja Ylivieskan kaupunki on auttanut niiden entisöinnissä ja kunnostamisessa. Tätä kyseistä tilaa vuokraa Sisustus Visiointi ja puitteet on valtavan kauniit ja viihtyisät.  



Asetelman materiaaleiksi olin valinnut punaista neilikkaa, punaista skimmiaa, afrikantähdikkiä sekä kuusen ja männyn oksia. 


Aluksi kerroin mitä tehdään sekä hieman ohjeistin miten kannattaa lähteä liikkeelle. Nopsaan porukka sai ideasta kiinni ja ryhtyi hommiin. 



Oli ihana seurata miten erilaisia töitä samoista materiaaleista lähti syntymään. Itseä sykähdyttää aina myös se kun huomaa miten joku innostuu ihan täysillä eikä malttaisi millään lopettaa!






Keskusteltiin myös siitä, että eihän tämä ole ollenkaan vaikeaa. Joku oli tottunut aina ostamaan jouluasetelman valmiina, mutta innostuikin nyt niin, kun huomasi että osaakin itse! Sanoinkin, että tämän illan jälkeen te katsotte kauppojen kukkakimppuja ihan eri silmällä =D 

Tässäpä illan asetelmia: 








Niin kauniita! 

Tämä oli jo kolmas työpaja/workshop tälle vuodelle. Aiemmin ollan sidottu kukkakimppu spiraalitekniikalla äitienpäiväksi sekä tehty kuivakukista puolikranssi. Palaan näihin kuvina myöhemmin jos teitä kiinnostaa nähdä mitä ollaan tehty :) 

Nyt oikein ihanaa ensimmäisen adventin iltaa sinulle ♥






















2 kommenttia

  1. Tulipas niistä ihania! Mukava sysäys varmasti monelle tehdä jatkossa itse asetelmat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös tullutkin! Paras palkka olisikin se, että saisi mahdollisimman monen innostumaan ja uskomaan omiin taitoihinsa :)

      Poista