Kasvihuoneen joulua

 

Kasvihuone on saanut olla työtilana näihin päiviin asti, sillä siellä on ollut kranssipaja jo muutaman kuukauden ajan. Aloitin kuivakukilla lokakuulla ja nyt olen tehnyt havukransseja sekä kaikenlaisia asetelmia ym. askarteluja. Högforsin hella on osoittautunut kullanarvoiseksi lämmityksen suhteen. Pari pesällistä kun polttelee niin alkaa jo hyvin tarkenemaan puuhastella. 



Lupasin vanhemmilleni tehdä kranssin ja siihen käytin pelkästään kuusta ja mäntyä. Tuo mänty on mun uusi suosikki! 


Tässä on meidän tämän joulun ovikoriste. En tehnyt meille nyt kranssia vaan ovea saa koristaa jouluswag. Tämä on itseasiassa jo toinen joulujen saatossa. Ensimmäisen näet täältä. 
Swag on ikään kuin kimppu joka on käännetty ylösalaisin. Amerikkalaisittain siitä tehdään varsin näyttävä ja koristeltu. Tästä omastani tulee tänä vuonna hillitympi. 


Ja kun vauhtiin päästiin ja materiaalia oli niin taivuttelin koivunoksista tuollaisen sydämen. Kieputtelin sen muotoonsa sidontalangan avulla ja sitten "päällystin" sen katajanoksilla. Siihenkin voisi lisätä jotain koristetta, mutta luulenpa että se jää tuollaiseksi. 



Kirpparilta ostettuihin isoihin kahvikuppeihin tein myös pienet asetelmat. Pohjalle taivuttelin kanaverkosta puolipallon johon sitten asettelin kuusen ja katajanoksia. Väriksi vähän callunaa ja ruskeita kuivakukkia sekä jäkälää. Koko komeuden keskelle laitoin vielä mehiläisvahakynttilän. Näitä tuli tehtyä myyjäisiä varten aika monta, mutta raaskin ottaa omaankin käyttöön muutaman. 



"Jouluvihta" sai vielä ylleen hillityn valonauhan. 




Joulu alkaa todellakin olla jo lähellä ja kolmas adventtikin ihan nurkan takana. Huomenna on tarkoitus lähteä viimeisille lahjaostoksille ja sitten hiljalleen alkaa keskittyä joulun laittamiseen sisälle. Millä mallilla sinun valmistelut on? 


4 kommenttia