Risteytetyn marraskuunkaktuksen siemenkylvö

Vieläkös muistatte juttuni kaktuksen risteyttämisestä? (Löytyy täältä.) Nyt ollaan siinä vaiheessa, että vihdoinkin uskalsin irroittaa kaktuksen hedelmät ja ottaa sieltä siemenet kylvöä varten. 
Hedelmähän näytti tältä:


Irroitin nuo hedelmät ja halkaisin ne kirurginveitsellä kahtia. Sisällä oli kymmenittäin pieniä mustia siemeniä!Raaputtelin siemenet talouspaperin päälle kuivahtamaan ja kylvin ne seuraavana päivänä hajakylvönä astiaan. 
Nyt sitten taas odotellaan! 

5 kommenttia

 1. Sinähän olet harjoittanut mikrokirurgiaa! Mielenkiinnolla jään odottamaan kokeilusi tulosta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monena tässä saa olla ja kaikenlaisia taitoja harjoittaa :) Jännät on omatkin tunnelmat. On tätä sen verran hartaasti tehty, että oikeasti harmittaisi jos mitään ei itäisi.

   Poista
 2. Tässä kysytään sitä kärsivällisyyttä, toivottavasti itävät. Oiskohan mulla sama vaihe vuoden päästä..... vielä ainakin siemenkodat roikkuvat kaktuksissa hengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset kokeilut kyllä kasvattaa luonnetta! Nämä hedelmät olivat punaisia jo viime vuonna loppusyksystä. Ajattelin kuitenkin, että kevät olisi paras aika kylvää siemenet. Sitä saikin jännittää, että pysyvätkö hedelmät kevääseen asti paikallaan. Ne saattavat nimittäin pudota omia aikojaan jos esim. kaktusta kastelee liikaa tai liian vähän. Näin minulle eräs puutarhuri tiesi kertoa. Että ei mitään paineita....:)

   Poista
  2. Kiitos vinkistä, pitääkin sitten olla tarkkana kastelun suhteen.

   Poista