Hermojenlepuutussukat ja se varsinainen työ

Rakas mieheni heitti viime syksynä ilmoille toiveen fanisukista. Silloin en toivetta noteerannut miksikään, sillä enhän ollut yksiäkään sukkia vielä kutonut . Ajatus jäi kuitenkin kytemään ja kun sukkia alkoi syntyä liukuhihnameiningillä niin ajattelin ne sitten kutaista. Miten väärässä olinkaan! 
Alku lähti hyvin liikkeelle, olihan sukan varsi varsin helppoa 2 oikein, 2 nurin joustinta. Väliin vain oikean väriset raidat. Kantapääkin vielä meni, mutta kun tultiin logo-osuuteen niin homma menikin ns. reisille. Mieheni on Ferrarin miehiä, siis fani mielessä ja ajatukseni oli kutoa logo normaaliin kirjoneuletyyliin. 
 Eihän siitä mitään tullut. Ensimmäistä sukkaa jouduin purkamaan aina vaan uudestaan ja uudestaan. Milloin tuli liian tiukkaa ja logo meni ihan kuprulle. Milloin jäi reikä langanvaihto kohtaan. Milloin mitäkin. 
Välillä olin niin raivona sukan kanssa, että piti aloittaa hermojenlepuutussukka. Sellainen jossa sai vain kilkutella mitään enempää ajattelematta. Toisen sukan kudoin valmiiksi asti ennenkuin pystyin jatkamaan tuota varsinaista työtä. Lopulta koitettuani kaikki mahdolliset keksimäni konstit, luovuin ajatuksesta neuloa kuvio. Helpompi, joskaan ei yhtä siisti tapa olisi jäljentää silmukoilla logo valmiiseen sukkaan. Ja sitäpaitsi aikataulu painoi päälle, sillä kauden alkuun olisi enää vain vähän aikaa! 
Niinpä kilkuttelin sukat valmiiksi ja jäljensin logot molempiin jalkaterän päälle.


Lauantain aika-ajoihin molemmat sukat eivät ehtineet valmiiksi, mutta varsinaiseen sunnuntai aamun kisaan ne saatiin jalkaan! Ja niinhän siinä kävi, että ensimmäisenä maaliin ajoi Ferrari! Tälläkertaa ei kuitenkaan Kimin ajamana, mutta tallille kuitenkin voitto tuli. Ehkäpä sukissa oli jotain taikaa....:)

Niin ja ne välisukat, niistä tuli tällaiset:


Kokeilin tuollaista "sneaker" -mittaa. Näyttää vähän hassulta näin, mutta on jalassa kyllä aika kivat. 

Ferrarit
Lanka: varren vihreä raita Gjestal Maija, muut Novita Nalle
Puikot: nro 3
Koko: 45
Logon malli: https://www.stitchfiddle.com/c/sj3jxp-boo2od/quickview

Sneakerit
Lanka: valkoinen Novita Sointu sekä Novita 7-veljestä Raita Sateenkaari
Puikot: nro 3,5
Koko: 38
Malli: omasta päästä
 

10 kommenttia

 1. Miehesi sai upeat sukat. Sneakereissa on kauniit värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli A! Mies on sukkiinsa kyllä tyytyväinen. Ilmoitin, että toisia en sitten ainakaan hetkeen tee joten nämä saa olla jalassa säästellen :)

   Poista
 2. Hienot fanisukat ja hermojenlepuutussukat myös. Minun sukankutominen odottaa inspiraatiota. Puolikas sukka on aloitettu tois talvena, mutta siihen se sitten jäi, kun sukasta tuli liian väljä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Minäkin yritin jo vuosi sitten opetella kutomaan sukkaa, mutta ei ollu motivaatio silloin kohdallaan. Vaatii oikeanlaisen mielialan tämäkin homma :)

   Poista
 3. Komiat Ferrari-sukat! Hyvin sait tehtyä kuvion. Ei huamaa ollenkaa jäliistäpäi teheryksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika! Mun silmä kyllä huomaa että kuvio jälkeenpäin tehty....:)

   Poista
 4. Oi miten kauniit nuo valkoiset sukat:).Minullakin on sneaker-malliset sukat puikoilla ja kun koko on vielä 44 niin aika hassulta näyttää:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma A! Tykkään itsekin noista sneakereistä ♥ Mielessä on jo uudet puuvillalangasta kesäksi:)

   Poista
 5. Upeat Ferrarisukat!!!! Ja Sneakerit ihanan pirteät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaupunkilaistyttö! Suht tyytyväinen olen itsekin ja pääasia että fanille itselleen kelpaa :)

   Poista