Hitti vai huti?

Lidlin mainoslehtinen tipahti eilen postilaatikkoon ja sielläpä oli tällä viikolla teemana puutarha! Mikäs sen sopivampaa :)

Eniten tarjonnasta poltteli perennanjuurakot/taimet, muutamat sipulit ja sitten ne ruusut. Työt, pahus, alkoi aamulla samaan aikaan kuin Lidl ovensa aukaisee, joten kokonainen päivä piti kärvistellä ennenkuin pääsin itse valikoimaa tutkimaan. Joku ehti tuolla instagramin puolellakin hehkutella onnistuneita ostoksiaan! Sekös otti pannuun kun ajattelin että noin hyviä juttuja, eikä niitä varmasti enää ole kun töistä pääsen...
Säätilakin oli päivän aikana muuttunut varsin vetiseksi ja latisti mielialaa entisestään. Kurvasin kaupan pihaan ja juoksin sisälle. Hetihän sen näki, että oli muutkin mainoslehtisen lukeneet! Tykkään kaikessa rauhassa vatvoa ja miettiä mitä ostaisi, mutta nyt samoilla apajilla oli toinenkin asiakas. Puhuttu ei mitään, mutta jotenkin se tilanne oli sellainen, että osasi ajatella mitä toisen päässä liikkuu. "Menisi nyt siitä että saisin rauhassa katsella!" "Ei kai se nyt tuota viimeistä pussia meinaa ottaa?" "Ai mikäs tuo lajike oli mitä se nyt katselee?" 


Lajikirjo ei lopulta ollut suuren suuri. Kotiutin kahta eri kurjenpolvea, ripsureunaisia gladioluksen sipuleita ja ´Lollypop´värililja. 
Mutta sitten ne ruusut. Kovasti mietin, että onko mitään järkeä edes ostaa kun ei aiempaa kokemusta ole. Toisaalta edullinen hinta houkutteli edes kokeilemaan. Ei olisi niin suuri taloudellinen menetys epäonnistuessaan, mutta palkitsisi moninverroin onnistuessaan. Joten mukaan lähti kolme paljasjuurista ruusua. 


Nämä voi olla joko hitti tai sitten huti.  
Vaaleanpunainen on köynnösruusu, punainen puolestaan polyantha -ryhmän ruusu eli tertturuusu (jos ymmärsin oikein) ja valkoinen isokukallinen ryhmäruusu eli T-hybridi. Mitään lajikenimiä pusseissa ei ole, mikä on sinänsä harmi. Haluaisin kirjata tarkkaan ylös kaikki pihan lajikkeet. 

Kaikissa ruusuissa näytti olevan hyvät alut, joten jospa nämä saisi pidettyä hengissä istutukseen saakka. Kannattaisi varmaan istuttaa ruukkuihin siksi aikaa? 

Onko sinulla kokemuksia Lidlin ruusuista? Kaikki vinkit ovat tarpeen ja tervetulleita :) 

Ostinpa vielä lisäksi tällaisen ison paketin ruusulannoitettakin kun edullista oli!

  Grandiol® Ruusu-lannoite 
 Tällaisilla eväillä kohti viikonloppua. 
 
 

32 kommenttia

 1. Luin kans tänää netistä Littelin mainoksen. Kukkia pitääs tulla torstaina eli huamenna. Ja olin aikees käyrä kattomas. Jos ne onki tullu jo ennemmi, ei taira palio mitää enää ollakkaa.
  Viimme keväänä ekaa kertaa eres tajusin, että sinnekki tuloo puutarhakukkia.
  Olishan se kiva tiätää mitä ostaa. Nimi vois kertua het kestävyyrestä jotaki. Toivottavasti nuasta tuloo pitkäaikaane ilo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon viikkovillis näköjään :)

   Poista
  2. Piti oikein itsekin miettiä, että mikä päivä kun torstaita olin mielestäni elänyt :)
   Olisihan se kiva jos nämä menestyisi. Ei olisi hukkaan heitettyä rahaa vaikkei niin kalliita olleetkaan.

   Poista
 2. Itsekin katselin eilen Lidlin lehteä ja ajattelin käydä noita ruusuja ostamassa, mutta tänään tietenkin unohdin koko asian. Höh. Viikonloppu ollaan reissussa, joten ehkä sitten jään ilman Lidlin ruusuja.

  VastaaPoista
 3. Omasta kokemuksesta Lidlin mukuloita/juurakoita, että lajikeaitous ei välttämättä pidä paikkansa. Sieltä voi kasvaa ihan mitä sattuu. Sellaisia yllätyspanoksia.

  Nuo ruusut varmaan menis parhaiten ruukkuun istutettuina ja viileässä talvetettuina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti viisainta istuttaa ruusut ruukkuun. Olis kyllä kiva jos menestyisivät :) Lajiketiedon puuttuminen kyllä harmittaa!

   Poista
 4. Samoilla ostoksilla olin minäkin eilen. Mukaan tarttui noita samoja ruusuja sekä daalioita. Aiemmin en ole Lidlin ruusuja ostanut joten kokemusta ei ole. - Mukavaa alkavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi daaliat on niin ihania! Nyt en ostanut kun en osannut tehdä valintaa niiden välillä. Välillä vaikeeta tämä ostosten teko :)

   Poista
 5. Minäkin katselin noita eilen Lidlissä, mutta jätin hyllyyn ainakin toistaiseksi. Ruusut houkuttivat eniten, mutta tilasin jo muutaman Viherpeukaloilta, enkä ole varma, mahtuuko niistäkään kaikki pikku pihaamme. Ihanat nuo vaaleanpunaiset kurjenpolvet! Pitääköhän niitä varten vielä kurvata Lidliin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lidlin perennoja olen ennenkin ostanut enkä ole joutunut pettymään. Ei muuta kuin kurvaat hakemaan:)

   Poista
 6. Juuri niin, "mitäs lajia se nyt katsoi, laittoi pois, jospa minä ottaisin sen.." :D Jotakuinkin noin se menis varmaan mullaki! Liideli on onneksi sen verran kaukana ettei tule mainoslehtistä, eikä tule aina lähettyä asiasta tehen kaupoille. Facebookiin Piha ja puutarha ryhmässä oli monta keskustelua juuri näistä lidlin kukkasista ja ruusuista ja siellä neuvottiin laittamaan ruusut viileään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis vielä siksi ajaksi ennen kuin ne voi istuttaa maahan, niin ensin kylmään säilytykseen, esim. kellariin. En lukenut että mitä jis ei ole kellaria, niin mihin sitten, kun sitäkin siellä kysyttiin.

   Poista
  2. Niin ja kehuivat kovasti tuossa ko. ryhmässä näitä lidlin ruusuja ja kukkasia. Parempia kuulemma lähtemään kasvuun kuin monen muun paikallisen marketin kukat.

   Poista
  3. Niin ja omaa kokemusta ei ole lidlin ruusuista. Kerran ostin jotain mukuloita, en muista miten lähtivät kasvuun. :)

   Poista
  4. Kuulostaa aika rohkaisevalta, jos ovat hyvin lähteneet kasvuun jollakin. Ehkä toivoa on. Ja vaikka jos kukkisivat vain yhden kesän niin olisin iloinen!

   Poista
 7. Minä ostin tuon vaaleanpunaisen verikurjenpolven viime vuonna. En muista mihin istutin tai kukkiko edes :D Lähes kaikki mitä olen Lidlistä ostanut on ollut hyvää ja luvattua. Ruusuja ostin ekaa kertaa, kaksi köynnösruusua. Saapa nähdä miten niiden kanssa käy.

  VastaaPoista
 8. Lidlissä olikin nyt huomattavasti vähemmän tarjontaa, kuin aikaisempina vuosina.mulla oli joskus vuosikymmen sitten toooooosi nätti kerrottukukkainen kaksivärinen pinkki-valkoinen köynnösruusu Lidlistä. Eli muutaman talven yli, sitten jouduin siirtämään ja siitä hän ei tykäännyt, vaan kuoli :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin muistan muutaman vuoden takaa, että näitä samoja juttuja sai joskus ostaa jopa alennettuun hintaan kun eivät olleet käyneet kaupaksi. Nykyisin sitä "ongelmaa" ei ole.

   Poista
 9. Meidän Lidlistä olivat ruusut loppuneet, kun ehdin sinne. Sipuleita tarttuikin sitten enemmän mukaan.. On ne Lidlin ruusut ihan hyvin kukkineet ja kestäneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukava kuulla, että ruusut ovat menestyneet! Ja harmi, ettet ehtinyt saada uusia =( No jotain kuitenkin!

   Poista
 10. Jokunen vuosi sitten ostin Lidl:stä köynnösruusun. Istutin sen isoon ruukkuun enkä laittanut maahan ollenkaan, kun ajattelin ettei talvehdi ulkona kummiskaan. Talveksi raahasin melkein 3-metrisen roikaleen varastoon, keväällä oli kirvoja täynnä, vein ulos ja kukkikin tänä toisena kesänä. Sitten en enää jaksanut raahata varastoon talvehtimaan vaan istutin maahan ja aatelin että katsotaan miten käy... Se oli sen ruusun loppu :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttien valossa tässä voi käydä joko hyvin tai huonosti. Sinänsä normaalimeininkiä puutarhahommissa joka vuosi. Katsotaan kumpaan sakkiin itse kuulun :)

   Poista
 11. Mulla ei kokemusta noista, mutta toivon, että onnistut hyvin niiden kanssa :)

  VastaaPoista
 12. Minulla ei ole kokemusta Lidlin ruusuista, mutta kukkasipuleita olen ostanut. Ja niihin olen ollut tyytyväinen, lumikelloja lukuunottamatta. Tänä vuonna jätin tuon ostoshurman väliin, ja vähän se harmittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiempina vuosina olen syksyn kukkasipulit ostanut pääasiassa Lidlistä, eikä ole tarvinnut pettyä. Kun tämä kevät on nyt odotuttanut niin tuollaiset tarjoukset on niin petollisia. Niihin lankeaa aina!

   Poista
 13. Ihanat ostokset. En ehtinyt noihin tarjouksiin ollenkaan. Meillä oli läjä ollut jo tyhjä parissa tunnissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innolla odotan mitä näistä tulee:) Onpas sielläkin ollut kysyttyä tavaraa..

   Poista
 14. Mitenkähän on niiden ruusujen talvenkestävyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ovat menneet talven yli ja kukkineet joka kesä. Nytkin ostin muutaman lisää :)

   Poista