Kesän amppelit ja ruukut


Tänä kesänä amppeleissa oli samanlaiset kukat kaikissa. Värisävyt vain hieman poikkesivat toisistaan. Kartioamppeleissa on kirjavalehtistä murattia, sinistä lobeliaa ja hieman aniliininpunaiseen taittuvat pelargoniat. 
 
Huvimajan eteen kahteen isoon ruukkuun tein seuraavanlaiset istutukset: viiruhelpiä, valkoista tulikruunua, koristebataattia ja punaista tähtisilmää. 
 
Seinäamppeleissa taas murattia, lobeliaa ja peruspunaista pelargoniaa. Nämä seinäamppelit on juuri nyt parhaimmillaan ja suorastaan notkuvat kukista. Ihania! Tällaiset voisi tehdä ensi kesänäkin, vaihtaa vain pelakuun väriä. 

Näistä kesäkukka-asetelmista ajattelin siirtää nuo muratit tuohon lammen taakse, ison kiven vierelle. Kokeilen, josko ne siinä talvehtisivat. Tiedän, että jopa Oulun korkeudella siinä on onnistuttu. Pelakuut siirrän sisälle talveksi, kuten aikaisempinakin vuosina. Kaikki eivät mene talven yli, mutta osa on hyvin selvinnyt. 

Pihalla olen vähän käynyt penkkejä läpi ja koittanut saada sivupenkkeihin jonkinlaista järjestystä. Muutaman uuden taimen ostin Prisman alesta; amerikankeijunkukan ja jaloangervo `Erikan`, molempia kaksin kappalein. Tänään kävin Kokkolan Terrassa ja vähällä oli ettei meille kotiutunut köynnöshortensia. Näin sen jo kiipeämässä sellaista pergolaporttia myöden (jota meillä ei ole, vielä..), mutta maltoin kuitenkin mieleni = tulin järkiini. Pahoja paikkoja tuollaiset kaupat! 

Tässäpä tämä puutarhajuttu tälläkertaa. Nyt täytyy lähteä leipomispuuhiin. Keskimmäisellä on nimittäin torstaina synttärit, joten kakkupohja on tehtävä jo tänään. 

Aurinkoista syksyistä viikkoa kaikille! 

1 kommentti

  1. Ihana tuo amppeli. Meillä on nyt talo saatu viimein maalattua oikeaan väriinsä ja juuri tuo väriyhdistelmä sopisi kyllä niin kivasti meillekin. Täytyy pistää muistiin ensi kevättä varten.

    VastaaPoista