Päivänliljani

Juuri nyt meillä kukkii päivänliljat. Olen niihinkin ihan koukussa!

Tämän piti olla `Gentle Shepherd`,mutta kukka onkin keltainen eikä valkoinen. Kuka oletkaan? Kukka on kämmenen kokoinen, huikaiseva!

Taimenvaihtopäiviltä vaihdossa saatu, ihana oranssi! Millä nimellä sinua kutsuisin?

`Summer Wine`

`Bonanza`

`Childen`s Festival`

`Crimson Pirate`

`Holiday Delight`
Näiden ihanuuksien lisäksi pihallani kasvaa `Frans Hals`, `Pandora`s Box`, `Stella d`Oro`sekä muutama nimetön yksilö. Niin ja tänä keväänä istutetut `Luxury Lace` ja `Rajah`. Näistä kuvia sitten kun kukkivat. 

Tänä vuonna päivänliljoihin on tullut todella paljon nuppuja ja kukkia. Muutama vuosi taaksepäin oli vastaavasti huono kukintavuosi. Kalkkia näille pitäisi laittaa säännöllisesti, jotta jaksaisivat sitten sulostuttaa kukinnallaan. Olen vähän huono kalkitsemaan, sen huomasin siitä sammalta kasvavasta penkin reunastakin. Nyt se on hoidettu kuntoon, onneksi.

Syyslannoitteen aikakin alkaisi olla ajankohtainen. Joko sinä olet lannoittanut?

 

2 kommenttia

  1. Sinulla onkin niitä monenlaisia. Minulla on vain kaksi erilaista ja ne on kukkineet aikoja sitten. Tuo Bonanza on yhdellä naapurilla ja on kukkinut juuri. Kauniita ovat.
    Muutamille kasveille olen laittanut syyslannoitteen, mutta en vielä kaikille.

    VastaaPoista
  2. Ihania, Päivänliljat on munki suosikkeja! Samoja lajikkeita löytyy täältäkin, osin myös erilajikkeita. Ja pari vaaleaa keltaista, joille ei mullakaan ole nimeä.
    syyslannoitteet on antamatta, kiirellä pitäs alkaa levittelemään. Ennen elokuun loppuahan ne ois hyvä saada maahan...joten ensi viikolla työlistalla! :)

    VastaaPoista