Löytyi makro ja valkoisia kukkia


 26.6.2012 (vanha teksti vuodatuksen puolelta)
 Melkoisesti on vierähtänyt edellisestä kerrasta kun tänne olen kirjoitellut. Joka päivä olen kuitenkin käynyt lukemassa muiden kuulumisia. Oma aika on mennyt niin totaalisesti tuon lampiprojektin kanssa, sekä normaali puutarhahommissa. Nyt kuitenkin lampi on valmis. Laitan koko prosessista jutun myöhemmin, kunhan ehdin sen kirjoitella.
Tänään sataa. Vaikka menossa on toinen lomapäivä, ei sade silti haittaa. Eilen paistoi kuitenkin aurinko ja loman alkamisen kunniaksi kiersin pihalla ja kuvasin.


Saksankurjenmiekka
Syreeni `Tammelan Kaunotar`
Akileija `Lime Sorbet`?
Lehtosinilatva ( tähän minulla on viha-rakkaussuhde. Kukka on kaunis, mutta leviää siemenistä aivan valtavasti!)
Yllätyin valkokukkaisten lajien määrästä. Se hahmottui vasta siirrettyäni kuvat koneelle ja siinä käydessäni niitä läpi. Kuvaamatta jäikin vielä muutama; hopeahärkki, pihlaja ja koivuangervo, jotka kaikki vielä kukkivat.
Punaisiakin löytyi kuvattavaksi useampi.

Ukkolaukka

Rönsyleimu

Meksikonhanhikki

Kuolanpioni

Konnantatar
 Opiskelin hieman käyttämääni kameraa ja onnistuin löytämään asetuksista makron ja supermakron. Johan alkoi lähikuvatkin onnistua! Olen todella laiska perehtymään mihinkään teknisiin laitteisiin, mutta tämä asia on hiertänyt jo jonkin aikaa, joten oli pakko. Ehkäpä kuviani on nyt mukavampi katsella, kun niistä saa kunnolla selvääkin.

6 kommenttia

 1. Hyvin on kuvasi onnistuneet. Se on yllävää miten paljon esim. jotain väriä löytyy, kun niitä laskemaan alkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija! Ihan erilailla katselee maailmaa nyt linssin läpi :)

   Poista
 2. Liityinpä uudelleen lukijaksi tähän uuteen blogiin. :)

  Ihania kukkia. Varsinkin tuo valkoinen kurjenmiekka. Mä Niiiin tykkään noista kurjenmiekoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva saada sinut lukijaksi, tervetuloa! Kurjenmiekat(kin) on kyllä aivan ihania =)

   Poista
 3. Jatketaampa nyt sitten täällä, enpä koko kesänä ole tainnut muiden blogeja lukea, menny kaikki aika muuhun. Hienoja kuvia oot saanu, Konnantatar on nätti! Sitä oon aina välillä etsinyt, vaan toistaiseksi en ole löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit! Konnantatar on kyllä yksi helppohoitoisimmista perennoista, se kun ei oikeastaan tartte varsinaisesti hoitoa. Puolivarjoisalla paikalla kasvu näyttää olevan rehevintä. Siitä riittäisi kyllä sullekin asti, jos joskus haluat =) Poikkeappa hakemassa kun seuraavan kerran ajelet täällä päin...

   Poista