Aukkopaikkoja!

Aika kamalan paljon noita aukkoja tuolla penkeissä on! Ei niitä aiemmin ole huomannut kun rikkaruohot rehotti niin komeasti...
Esimerkiksi tämä Syreenipenkki. Tuolla keskellä ei nouse mitään. Eikä kyllä tässä etualallakaan. Tähän istuttelin viime kesänä niitä värililjan sipuleita, jotka silloin pinnistelivät pinnalle, toki aika pieninä. Nyt ei näy mitään. 


Tässä sama penkki, kuva vain hieman etäänpää otettuna. 


Kun mennään kuvassa olevaa polkua toiseen suuntaan niin silloin näkymä on tällainen. 


Näyttää aika hyvältä, eikö? Totuus on kuitenkin ihan toisenlainen kun otetaan kuva tuolta vasemmasta reunasta kohti omenapuuta. Tällainen. 


Taas tuossa keskellä pelkkää multaa iso ala. Eikä penkin vasenreunakaan ole sen kummempi. Aika autiomaata on. 


Tältä puoliskalta meni talven mukana päivänliljoja, kärhöjä ja jälleen kerran kaunopunahatut. Viimeksi mainittuja en sitten saa pysymään hengissä millään! Ja taas olisi niiden taimia kasvihuoneessa odottamassa istuttamista...mahtaako kannattaa yrittää?

Otetaanpa vielä kuva samasta kohtaa, mutta tuolta omenapuun takaa vasemmalta. 


Että tällaista näillä lakeuksilla. 

No kasvihuoneessa on tulossa sitä uutta asukkia. KodinKukilta tilatut kesäkukat kasvaa kovaa vauhtia ja viime viikolla tuli sitten Korpikankaan perennantaimet/juurakot. Sähköpostiin oli tullut tarjouskirje, enkä malttanut olla napsuttelematta kaikenlaisia ihanuuksia ostoskoriin :)

* Geranium himalayense 'Plenum', idänkurjenpolvi
* Geranium psilostemum 'Patricia', jalokurjenpolvi
* Geranium sanguineum 'Elke', verikurjenpolvi
*Hemerocallis 'Edge Ahead', tarhapäivänlilja
* Hemerocallis 'Open My Eyes', tarhapäivänlilja
* Hosta 'True Blue', sinikuunlilja
* Hosta 'Timeless Beauty', kuunlilja
* Lilium oriental 'Candy Blossom', värililja     

 
Ehkä näillä saadaan muutama aukko paikattua. 

Sitten loppuun vielä kuva siitä viime kesänä tekemästäni Ruusupenkistä. Sehän näytti loppukesästä tältä:

 
No nythän se näyttää sitten tältä:


Jos oikein tarkasti katsoo niin tuossa penkin yläpäässä on tuollainen vihreähkö läntti. Se on ruusu. Ainoa selvinnyt
Oikea sissien sissi! 

Pakkohan sille on käydä hakemassa kavereita. Huomenna olisi tarkoitus suunnistaa puutarhalle ja muutenkin kukkaostoksille. Kesäkukkia pitäisi vähän hankkia lisää. Ja jos noihin aukkoihin löytyisi myös vähän täytettä. 
Olisi varmaan hyvä tehdä paperille suunnitelma, että mitä tarttee hankkia. Ettei sitten sekoaisi siellä paikanpäällä. Mitä luulette, onnistuuko sellainen edes???
Uskallan epäillä ainakin omalla kohdallani....

Kaikesta huolimatta oikein ihanaa viikon jatkoa      

16 kommenttia

 1. Voi ruusupenkkiä, onpa murheellinen näky. Mulla on vähän huonoja kokemuksia ruusuista, ainakin jalonnetuista. Omajuuriset pensasruusut menee kyllä, mutta kaikki vähänkin erikoisemmat ei ole menestyneet. Mitä lajikkeita sulla on tuossa ollut?
  Samoin en ole onnistunut myöskään Kaunopunahattujen kans! Ne kuolee aina, kolmessa eri paikassakin oon koittanu niitä kasvattaa ja ei onnistu. En ymmärrä mikä taika niissä on :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penkissä oli tertturuusu 'Tom Tom', ryhmäruusu 'Mainzen Fastnacht' ja sitte ihan pieniä ruukkuruusuja. Lammen vierestäkin oli mennyt monta vuotta kasvanut patioruusu.
   Kaunopunahattuja kokeilen nyt tyystin eri penkkiin. Jos ei siinäkään mene niin sitten saa olla!

   Poista
 2. Aikamoista tuhoa on talvi tehnyt sinunkin puutarhassasi. Tuttuja näkyjä. Tuo ruusupenkki varmasti harmittaa. Mutta ei kun uuteen taistoon eli uusia kukkia penkkeihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se auta muuta kuin yrittää uudelleen:)

   Poista
 3. Kyllä talvi on tehnyt kovasti tuhoja. Minulta hävisi iso ala syysleimua. Kyllä näyttää ankealta perennapenkin tyhjät paikat. Harmillista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi se on. Täytyy jakaa noita monivuotisia jotka siirsin sivuun odottamaan penkin puhdistamista. Ei tartte sitten kaikkea ostaa uutena.

   Poista
 4. Täällä on sama meininki. Huomenna sujntaan taimitarhalle minäkin - ilman listaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tehdään! Toivottavasti meillä on onnistuneet reissut :)

   Poista
 5. Paljon on hävinnyt sinultakin. Koloja löytyy täälläkin ja vesiheinä valoitti tyhjät paikat. Harasin kuitenkin uutterasti ne aurinkoisina päivinä ja olen voiton puolella selvästi :)
  Mukavaa taimipäivää sinulle. Olen ostellut todella maltilla uusia taimia. Olen jakanut omistani ja etsinyt siementaimia pitkin pihaa. Ei kertakaikkiaan raaski ostaa kaikkea uutta menneiden tilalle. Purppurapunalatva harmittaa kovin, ei taida enää nousta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on tuolla siirrettynä monenlaista monivuotista. Aion jakaa niitäkin, mutta mukava hankkia vähän jotain uutta. Mulla oli muuten sama juttu tuon purppurapunalatvan kanssa. Ihan pari vaivaista alkua sieltä pilkistää ja siinä kaikki.

   Poista
 6. Punahatut viihtyy minulla kuivahkossa rinteessä. Olen vuorannut alueen sanomalehdellä ja laittanut kuorikatetta vielä päällimmäiseksi. Aluksi pelkäsin, että kuorikate haittaisi perennojen kasvua, mutta eikös mitä, kaikki perennat ovat menestyneet sen kanssa. Ihan aluksi oli tietty vähän typen puutetta, mutta korjasin sitä antamalla ihan perus salpietaria. laitoin rakeita puiden ja pensaiden juurelle porattuihin reikiin ja johan lehdet vihertyivät ja kasvoivat. Jopa siinä määrin, että pelkäsin ettei ne putoa talven tullen ollenkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin kokeilla noilla neuvoilla! Paikkaa tosiaan ajattelin vaihtaa, josko siinä olisi jotain taikaa.

   Poista
 7. Tiedän tunteen. Niin paljon on aukkopaikkoja täälläkin tänä vuonna, ja inhoan eniten sitä kun paljas maa näkyy! Grrr... Olipahan talvi! Noista punahatuista, lueskelin hollantilaisen puutarhurin Piet Oudolfin kirjaa. Hän kertoi hommaavansa uudet punahatut joka vuosi, kun ei niiden uusiutuminen edes sielläpäin maailmaa ole niin varmaa ollenkaan. Se jotenkin lohdutti minua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä täytyisi vaan tehdä samoin kuin puutarhuri Oudolf eikä olettaakkaan punahattujen selviävän. No, ainakin kokeilen nyt vaihtaa sitä paikkaa ensiksi. Katsotaan auttaako mitään.

   Poista
 8. Haluaisin kannustaa olemaan sekoamatta, mutta luulen että se on sula mahdottomuus! Ja voi että itsekin suren aukkoja! Eilenkin naapurin nainen ilmestyi pihaan, että " tulin katsomaan puutarhaasi, kun otat niin kauniita kuvia!" ja sitten kierrellessä pihaa tuntui kuin olisi ollut vain mutaa ja multaa.... huoh - ehkä joskus täälläkin joku rehottaa.... Ja olen kyllä niin Kurjenpolvifani!!!! Ne peittää ja kukkii kauan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen kanssa että kaikki suunnitelmat häipyy päästä samantien kun puutarhalle pääsen. En siis ole vielä ehtinyt...tai uskaltanut:)
   Nyt tuntuu, että pitää saada helppoja, peittäviä ja kestäviä kasveja tuonne penkkeihin. Uusia voi kokeilla pienessä määrin, mutta pääpaino olisi noilla helpoilla perusperennoilla.

   Poista