Ruusupenkin uusi tuleminen

Viime viikolla hommat eteni taas pihalla. Alkuviikosta kävin taimiostoksilla ihan tuolla tutulla puutarhalla. Tiesin, että sieltä saan varmimmin tarvitsemani taimet. Tarkoitus oli hankkia viime kesänä perustamaani Ruusupenkkiin uudet asukkaat kun edelliset lähtivät talven matkaan. Eikä tarvinnut pettyä tälläkään kertaa!


Samalla combolla mennään kuin viime kesänäkin, lajikkeet vain hieman muuttuivat. Penkin takaosaan istutin kolme säleikkövilliviiniä ja niiden väleihin hieman limittäin 'William Baffin' ruusuja. Tuon ruusun kanssa sattui sillä lailla, että minulle kerrottiin sen olevan kanadalainen pensasruusu joka saattaa kasvaa metrinkin korkuiseksi. Eipä siinä mitään, se vaan passaisi. No sitten törmäsin samaiseen ruusuun erään linkin kautta, jossa sen kerrottiin olevan kylläkin kanadalainen puistoruusu ja vieläpä voimakaskasvuinen köynnösruusu. Korkeus/leveys 2-3 metriä. Sekin kyllä passaa:) Aika näyttää miten iso siitä kasvaa ja köynnöstääkö vai ei. 


Yksi ruusu viime vuotisista selvisi hengissä. Se on tuossa penkin puolivälissä hieman edempänä muita. Etureunaan mahtuisi vielä jotain, hmm....

6 kommenttia

 1. Ruusuja ja kärjöjä lähti meilläkin talven matkaan. Hieno penkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Toivotaan näille parempaa menestystä kuin edeltäjilleen.

   Poista
 2. Saitkin sitten ruusua enemmän kuin tilasit :). Toivottavasti ensi talvesta tulee edellistä lempeämpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus niinkin päin:) Nyt täytyy muistaa peitellä nämät ensi talveksi jos siitä olisi apua.

   Poista
 3. Toivottavasti uudet ruususi kasvavat hyvin ja alkavat kukoistamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivotaan! Ainakin nuppuja niissä on jo kovasti.

   Poista