Kukkapenkkien mixausta

Toisen lomapäivän suunnitelmat heittivät häränpyllyä heti aamusta. Olin varautunut säätiedoituksen mukaiseen sadepäivään ja sisähommiin. No eihän se mitään satanut enää aamulla. Päivä käynnistyi siis aamulenkillä ja sen jälkeen siirryin pihalle ja lapion varteen. 
Etureunan penkki oli odottanut uusia asukkeja jo muutaman viikon ja nyt iski inspis sen tekemiseen. Puhdistin siirteessä olleiden kasvien juuret huolellisesti ja osan jopa pesin. Samalla tuli jaettua suureksi kasvaneet ja sain näppärästi jakotaimia. 

  
Takarivissä kasvaa jaloritarinkannuksia. Osa oli jo ennestään tässä ja osa on keväällä tilattuja, siksi niin pieniä. 
Jättipoimulehteä jaoin moneen kohtaan ja tähän kulmaukseen varsin runsaasti. Keskirivissä konnantatar, tarha-alpi ja päivänliljaa joko 'Frans Hals' tai 'Bonanza'. 
Eturivissä uusimmat hankinnat: idänkurjenpolvi 'Plenum', jalokurjenpolvi 'Patricia' ja verikurjenpolvi 'Elke'. Vähän heiveröisenoloisia vielä, mutta jospa siitä vahvistuvat kun pääsivät isompaan kasvualustaan. 


Tässä toisessa reunassa ihan tuolla oikealla on ahkeraliisaa. Muuten rivi koostuu kahdesta jalopähkämöstä sekä niiden välissä olevista jättipoimulehdistä. Näillä tavoitellan kunnon kasvua niin että tuo ala täyttyisi mahdollisimman laajalti. 

Tässä vielä kauempaa:


Vielä sinne mahtuisi jotain...:)

Homma meni välillä poukkoiluksi penkistä toiseen kun mieleen tuli aina jotain uutta! 
Siistin penkin toisessa päässä olevat lumipalloheisit samaan tapaan kuin yllä olevassa kuvassa. Isoja oksia sai lähteä, osa oli mennyt huonoon kuntoon toissa talven lumikuorman takia. Alla kasvaneet jättipoimulehdet ja kurjenpolvet olivat selvästi kärsineet valon puutteesta kun isot oksat olivat taipuneet niiden päälle. Jospa ne nyt piristyisivät. Aikamoinen nippu siitä oksia lähti. 

Innostuin istuttelemaan myös Syreenipenkkiin uusia kasveja. Tai no osa oli uusia. 


Tuossa punakonnanyrtin edessä ei kasvanut muuta kuin pallotuija, joka tänä keväänä ruskistui niin, että heitin sen pois. Tuohon penkin etuosaan istutin päivänliljoja(niitä samoja kuin toiseenkin penkkiin), sekä kaksi uutta: tarhapäivänlilja 'Edge Ahead' ja 'Open My Eyes'. Siirsin vielä tämän penkin toisesta päästä päivänlilja 'Stella d'Oron' kun se meinasi peittyä tulikellukan alle. Kuolanpionin eteen istutin vielä jalopähkämöä pari kipaletta. Tykkään sen kasvutavasta vaikkei kukka kovin kummoinen ole. Ja sitäpaitsi se kasvaa nopeasti ja isoksi. 


Siinäpä nopeasti vierähti viitisen tuntia, mutta äkkiseltään en paljon parempaa ajanvietettä keksisikään:) 
Uhkaavan tummia pilviä alkoi kerääntyä taivaalle, mutta eipä se kuitenkaan satanut. Ilma tosin oli painostava koko päivän. 

6 kommenttia

 1. Näin sitä lisäillään kasveja ilmaiseksi. Kunhan ne tuosta vahvistuvat, saat kunnon kasvutot kaikista.

  VastaaPoista
 2. Näyttää niin kauniilta ja siistiltä. Kasvien jakaminen on mukavaa hommaa. Todella kaunis tuo viimeinen kuva pihapiiristänne.

  VastaaPoista
 3. Isojen puskien alaoksien poisto tuaa kivasti ilimavuutta. Ny ei tartte istutuksia palio kastella, ku sateloo joka välis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikin kyllä kovasti aika karsia oksia. Ihan silmissä piristyi nuo reunan poimulehdet ja kurjenpolvet:)

   Poista