Narskuja ja vähän tulppuja

Anu epäili potevansa eräänlaista narsissihysteriaa. Itse en ole vielä ihan niin pitkällä, mutta sitä kohti tässä vahvasti mennään. Alkuun ajattelin, että tulppaaneja vaan sitä syksyisin istutellaan. Nyt olen huomannut, että haastavia ovat saada kukkimaan vuodesta toiseen. Jotkut tosin siinä onnistuvat, minä en. Siispä siirryn varmempiin lajeihin ja narsissit näyttäisi olevan juuri niitä. Pääasiassa pihallamme kasvaa keltaisia narskuja. Ylemmän kuvan Tahiti kasvaa tuossa lammen reunuspenkissä. Tämä peippien keskeltä nouseva onkin jo vanhempaa asukkia, jonka nimeä en muista. Aika samannäköinen kuin tuo lammen asukki, mutta epäilen olevan jokin muu. 


Tuolla Omenapuupenkissä asusteleepi tämä Mount Hood, kermanvalkoinen narsku. Istutusalueen toisella osalla, Syreenipenkissä puolestaan nuppujaan kasvattava Princess Zaide -narsissit. Samassa penkissä kasvaa jo edellissyksynä istutetut Actaea -narsissit. 
Näihin penkkeihin pitäisi lisätä noita keltaisia narsisseja ja tuonne lammen vierelle puolestaan valkoisia. Paljon niitä saisi jokatapauksessa olla. Ovat niin kauniita ja tuoksu on huumaava!

 Tämä kuvan vuokko on mulle lajikkeeltaan mysteeri. Kaunis se on kyllä, mutta mikä nimeltään?


Purissima -tulppaanikin alkaa olla loistossaan. Upea kerman vaalea väri. 


 Kovaa ja herkän kaunista sulassa sovussa!

Vähän tällainen sekalainen postaus lopulta vaikka yritin kyllä pysyä tiukasti asiassa; narskuissa ja tulpuissa. 
Vähän karkasi, mutta kun oli nuo kuvat otettuna...
Nyt tahtoo muutenkin ajatukset vähän karkailla, kun ei millään malttaisi keskittyä esim. työntekoon. Mieli tekisi kovasti tuonne pihalle ja viikonloppuun tuntuu olevan pitkästi matkaa näin maanantaista. Ehkä se tästä kuitenkin. 
Mukavaa puutarhurointiviikkoa Sinulle!

8 kommenttia

 1. Suloisia kukkijoita. Nuo toisen kuvasi narsissit ovat todella kauniita. Tänään onkin ollut oikein puutarhaihmisen ihanne sää.

  VastaaPoista
 2. Kauniita narsisseja! Itsellä sama homma, että olen siirtynyt tulppaneista narsisseihin jotka ovat varmoja kukkijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne tulppaanit todella kauniita, mutta kun ei niitä ilmeisesti osaa hoitaa. Silti muutaman uuden aina syksyllä tuonne multiin upottelen;)

   Poista
 3. Öö, ai jaa! Narskut ei ollut mulla ainakaan tänä vuonna varmoja, myyrät syö kokoajan vihreänä versovat varret!! Tulput näyttää olevan varmempia sen suhteen, myyrät ei koske niihin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi että! En tiedä uskaltaako ääneen sanoa, mutta myyristä ei ole meidän pihalla ollut vielä koskaan haittaa. Nyt kun tämän julkaisen niin tietysti ne sitten armeijana hyökkäävät ja tekevät selvää kaikista mun narsisseista!

   Poista
 4. Minullakin mökkipuutarhassa narsissit ovat lisääntyneet parina viime vuotena, kun olen satsannut enemmän muiden kevätsipulikukkien kuin tulppaanien sipuleiden hankintaan. Lähinnä sen vuoksi, että narsisseja ei tarvitse verkottaa, mutta tulput pitää kaikki verhota kananverkolla, muuten tulevat peurat ja rusakot ja popsivat ne suihinsa. Narskuihin ne eivät koske, onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rusakoita kulkee tästä meidänkin pihan läpi, mutta enpä ole huomannut että tulppaaneihin olisivat koskeneet... Tai ehkä en ole osannut edes niitä sillä silmällä tutkia. Omppupuista ja tuosta ainoasta kirsikasta olen vaan ollut huolissani :)

   Poista