Ylläri kukkapenkissä!

Tänään oli pakko käydä vähän kuopsuttamassa tuolla pihalla töiden jälkeen. Ilma oli todella leppoisa ja mittarissa olikin +17 lämpöastetta. Eipä ole tuollaisia lämpötiloja montaa kertaa tänä keväänä täällä ollut. 
 Siinä kuopsutellessa muistin yhtäkkiä, että syksyllä kaivoin ruukkuhortensiat talveksi tuonne penkkiin. Ajatus oli kokeilla mahtaisivatko mennä talven yli siellä. Hetkeäkään en kyllä siihen uskonut. Siksipä yllätys olikin suuri kun sieltä mullan seasta pilkisti vihreät lehden alut!Mitähän näille olisi nyt viisainta tehdä? Nostanko ylös ja siirrän ruukkuihin vai annanko kasvaa noilla paikoilla? Onko kellään kokemusta? 

Edellisessä postauksessa oli juttua narsisseista. Nytpä oli nupullaan olevat auenneet eli valkoiset narsissit Princess Zaida ja Acropolis. 

Acropolis

Princess Zaida

Eilen pyörähti mittarissa yksi ikävuosi lisää ja mies olikin hankkinut lahjaksi lahjakortin paikalliselle puutarhalle. Miten sattuikin sopivasti ;) 
Ehkäpä viikonloppuna jo lähden katselemaan miten sen parhaiten saisi käytettyä....

6 kommenttia

 1. Onnea!
  En kyllä osaa sanoa mitään hortensioista, mulla kuoli oma jo ruukkuun :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ei muuta kuin uutta yritystä vaan :)

   Poista
 2. Onpa mahtava yllätys tuo hortensia! Omani on kasvanut menestyksekkäästi maassa, tosin ei se yleensä ehdi kukkia. Olen ajatellut, että jos kaivaisi ylös ja laittaisi ruukussa lämpimämpään, saattaisi ehtiä kukkaan asti. Kasvattelen jalohortensiaani kauniin syysvärityksen vuoksi vuodesta toiseen, kukkimattomuus ei lopulta ole juurikaan haitannut, kun paikka ei välttämättä kaipaa kukintaa.

  Sini K.
  joka ei kyllä ole nähnyt hortensiapuskassa tänä vuonna vielä eloa
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidanpa nostaa ne tuolta ylös ja istuttaa ruukkuihin. Jos laittaisi ne sitten alkuun kasvihuoneeseen, saisivat siellä lämmössä vankistua.

   Poista
 3. Mullaki hortensia selvisi talvesta maassa, muttei kasvarissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon yrittänyt joskus varastossa talvettaa ruukussa hortensian, muttei siitä tullut mitään. Ajattelinkin, että ei sen talvettaminen onnistu mitenkään. Siksi yllätys olikin aikamoinen kun nuo alut huomasin:)

   Poista