Kuvatykitystä!

Pihalla kesän hommat alkaa olla tehtynä. Nyt olen vain töiden jälkeen kierrellyt ja nautiskellut ja huolehtinut kastelusta. Vähän tuntuu oudoltakin kun ei ole mitään kummempaa puuhasteltavaa. Sellainen puolinainen olo. 
Tässä tuleekin kunnon tykitystä kuvien muodossa. On ollut aikaa kuvailla:)
Aloitetaan päivänliljoilla.
Toiseen kasvihuoneen vieruslaatikkoon oli jostain ilmestynyt unikko. Kukka on valtavan kokoinen, halkiaisijaltaan melkein 20 cm. Tästä täytyy napsia siemenkodat talteen. 
 

 Siemenestä kasvattamani samettikukat ja tähtisilmät kukkivat molemmat runsaasti. Näistä on myös kerättävä siemenet talteen ensi kevään kylvöjä varten.


Tässä suloisessa sekamelskassa kasvaa meksikon hanhikki (kukassa juuri nyt), ritarinkannus, päivänlilja `Summer Wine`, hopeamaruna sekä syysleimu. 
 

Heinäkuussa Siipon Puutarhalta hankittu kameleonttilehti voi hyvin. Lehtiin on vaihtunut jo enemmän punaista syysväriä ja kasvaneetkin ne ovat jonkin verran. 
 

Soihtunauhus puskee itseänsä aronian oksien lävitse. 
Paikka ei taida olla sille paras mahdollinen...
 

Koristeomenapuu `Makamikin`runkoa pitkin kiipeilevä alppikärhö on suorastaan villiintynyt kesän aikana!
 

Ja samoin on käynyt `Huvituksen`rungolla kiipeilevän jalokärhönkin!


Mietin jonkin aikaa kehtaanko seuraavaa kuvaa laittaakaan, mutta olkoon se osoituksena siitä että aina ei kaikki mene putkeen...


Tässä kaunis kasvimaani!
 Ekassa laatikossa kasvaa kaksi keräsalaattia (joihin en iljennyt koskea kun aika alkukesällä löysin niiden välistä kuolleen räkättirastaan), kahdenlaista porkkanaa ja jotain toista salaattia, jota en nyt muista. 
Tännimmäisessä laatikossa kasvaa muutama tomaatti ja jotain salaattia pari turpasta. 
 Molemmissa laatikoissa kasvaa unikkoa sekä varsin runsaasti sormustinkukkaa. Toisesta löytyy myös pari alkua kyläneidonkieltä. Mitään näistä viimeksi mainituista en ole sinne kylvänyt. Veikkaukseni on, että siemeniä on täytynyt olla kompostimullan seassa, jota näihin laitoin paljon. 
Että ei mennyt niinkuin Strömsössä! 

Jotain satoa on kuitenkin saatu ja ollaan vielä saamassa. Mustat, punaiset ja valkoiset herukat on herkuteltu suoraan puskista. Samoin mansikat. 
Koristemansikka `Pink Panda`vielä puskee kovasti marjaa.


Suippopaprikassakin on ensimmäinen "hedelmä" :)
 

Tomaatissa on myös paljon raakileita. Toivottavasti ehtivät kypsyä...
 

Loppuun vielä kuva upeasta Mustilan hortensiasta, joka on parhaimmassa kukassa ihan kohta. 


Tunnelmallista Venetsialaisviikonloppua!

 

8 kommenttia

 1. Upeita kukkia! Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuolla pihalla silmä lepää:) Paranemisia sinne!

   Poista
 2. Onpa hieno tuo kameleonttilehti. Onko tuo kaunis punainen päivänliljasi 'Sammy Russel'? Alimmasta kuvasta sen niin hyvin huomaa, kuinka näyttävää ja kaunista on, kun kasveja on massamaisesti.
  Hyvää ja toivottavasti aurinkoista syksyn jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo punainen päivänlilja myytiin `Rajah`-lajikkeena, oranssi väriltään. No eipä ollut, mutta en valita. Kauniin punainen on hän. Luulisin että joko tuo Sammy Russell tai Crimson Pirate.
   Mukavaa syksyn jatkoa sinullekin. Toivotaan, että aurinko hellisi.

   Poista
 3. Ihanaa kukintaa. Päivänliljat ovat mahtavia samoin syyshortensiat. Onpa sinulla niitä paljon. Upean näköistä. Minäkään en kyllä koskisi salaatteihin, jos niistä olisi löytynyt kuollut lintu. Ties mitä pöpöjä niissä olisikaan. Venetsialaiset näkyvät ja kuuluvat meille. Meillä on kuitenkin vain melko tavallinen lauantai. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä itsekin hirmuisesti noista hortensioista. Niiden kasvuunlähtö kesti useamman vuoden, mutta komeita ovat nyt. Ei meilläkään venetsialaisia varsinaisesti vietetty. Lyhdytkin ostin, mutten sitten jaksanut edes sytytellä :/

   Poista
 4. Hienosti kukkivat kukkasi! Kameleonttilehti on uusi tuttavuus minulle. Laitathan keväällä tietoa, miten se talvehti. Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ennen ollut tuohon kameleonttilehteen törmännyt missään, edes täällä netissä. Toivottavasti menisi talven yli, on sen verran kauniin värinen.
   Mukavaa sunnuntaita sinullekin!

   Poista