Projekti kesässä pitää mielen virkeänä osa 1

Niinpäniin. Mies oli katsellut tuota huvimajan edustaa jo pidemmän aikaa ja tuuminut, että jotain tarttis tehdä. Puntaroitiin siinä sitten eri vaihtoehtoja aina laatoista noppakiviin asti. Molemmat edellämainitut olisivat olleet aika työläitä laittaa ja toisaalta eivät sopineet mielestämme pihamme ilmeeseen. Lopulta päädyttiin kivituhkaan. 
Pari puhelua ja muutaman tunnin päästä pihamme kipattiin kunnon kärrykuorma!Otettiin reilusti sillä ajatuksella, että saataisiin tuohon kasvihuoneen viereenkin kerros tätä. Olisivat sitten yhtenäisemmän näköiset alueet. Ja mikäli riittäisi niin laitettaisiin lammen edustan kivialueellekin täytettä lisää. 


Tästä lähdettiin liikkeelle:


 Tämän huvimajan ympäristön tein tähän malliin kesällä 2009. Silloin rakensin nuo istutusalueet sen molemmin puolin ja tämä ikäänkuin viimesteli silloisen projektin. Enemmän tästä rakentamisesta vanhassa blogissani tuolla vuodatuksen puolella. Kaikki kuvat ei siellä jostain syystä näy kunnolla, pahoittelen. 


Poistimme alueen reunasta nuo umpitiilet. Tässä ne olivat pysyneet ehjinä, mutta tuolla istutusalueiden reunoilla melkein kaikki olivat halkeilleet. 
Alueelta kuorittiin ensin sepeliä pois ja käännettiin sitten maisemointikangas syrjään. Sen alta vielä mies kaivoi maata pois niin että saatiin kivituhkalle kunnon tila. 


Kaivetulle alueelle lapioitiin entinen murske pohjalle ja tasoitettiin sitä. Samalla tavalla tehtiin lopulle alueelle. 
Tälläkertaa mies hoiti lapiohommat ja minä kuljetin maata kottareilla pois. Komea keko sitä tältä alueelta kertyikin!


Aion käyttää tämän maan erääseen uuteen projektiin. Sekoittelen vaan siihen hieman hiekkaa, turvetta ja kalkkia, jotta siihen voi istuttaa. 
Tähän vaiheeseen päästiin ensimmäisenä päivänä. Tästä homma jatkuu....

6 kommenttia

 1. Projekteja pitää olla aina meneillään:) Kun tekee välillä isompaa ja selvästi näkyvää hommaa, niin jaksaa tehdä niitä pienempiä näperryksiä, jotka eivät muille kuin itselle edes välttämättä näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta. Suurimmaksi osaksihan se on juuri sitä näkymätöntä hommaa mitä tuolla pihalla puuhastellaan, mutta jätäppä rikkaruohot kitkemättä niin kyllä huomataan!

   Poista
 2. Kyllä pihalla riittää tekemistä. Puuhailu jotenkin kuuluu lomaan, ei kai sitä Joutenkaan osaa olla. Mukava nähdä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Minun huvimajani ympäristö saa odottaa vielä ainakin mustikankeruuajan ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mun aika kuluis, jos en vois mitään tuolla pihalla kesällä tehdä. Lomaa odotin osittain juuri siksi, että silloin on kunnolla aikaa toteuttaa haaveita ja suunnitelmia. Monenlaista uuttakin ideaa tämä poiki, mutta katsotaan nyt riittääkö virta :)

   Poista
 3. Ihanaa kun miehesikin innostuu pihaprojekteista<3 Muistahan olla siitä kiitollinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoinkin jo yhden yhteisen työpäivän päätteeksi miten mukavalta tuntui tehdä yhdessä. Hyvä että saa vähän toisenlaistakin näkökulmaa asioihin:)

   Poista