Puutarhahöperöt taimistovierailulla

Mielessä oli muhinut jo muutaman vuoden ajatus vierailusta Särkän Perennataimistolla.Tänä vuonna homma nytkähti hieman eteenpäin kun keväällä jo sovimme päivän Tintin touhut -blogin Tintin kanssa ja eilen se päivä vihdoinkin koitti. 
Olimme varanneet hyvin aikaa tälle vierailulle, sillä kun kaksi samanhenkistä, puutarhurointiin hurahtanutta ihmistä pääsee yhdessä tutkimaan taimiston antia, ei siinä ihan tunti riitä! Taimistolla oli todella helppo kulkea, sillä kasvit oli selkeästi jaettu lajeittain ja osittain jopa käyttötarkoituksen mukaan. 
Alueella oli myös runsaasti malli-istutuksia. Niistä pystyi hyvin hahmottamaan kunkin kasvin vaatiman tilan kun ne kasvoivat oikeassa ympäristössä. Oma silmä hakeutui herkästi sinne, missä oli varjopaikan kasveja. Johtuu varmaan siitä, että eniten on tilaa tuolla Omenapuupenkissä, joka on puolivarjossa suuren osan päivää. 


Katselukierroksen jälkeen olikin aika ostoksille. Nyt tuli mietittyä kyllä todella tarkkaan mitä hankkii ja mille paikalle. Harvoin teen mitään ostoslistaa ja mutulla mentiin nytkin. 
Viime talvi vei tuolta Syreenipenkistä valkoiset Galahad -ritarinkannukset, joten niitä ostin nyt tilalle. Mainitsemaani varjopaikkaa ajatellen meille kotiutui myös pari varjoyrttiä. Aamulla tutkin sen tietoja vähän tarkemmin ja ilmeni, että se onkin ennemmin varpukasvi kuin perenna. Sen lehdistö on hyvin peittävä ja ainavihanta. Parhaiten se menestyy esim. alppiruusujen alustoilla. Tykkää siis happamasta maasta. 

Paluumatkalla kurvasin vielä Kalajoen Agrimarketin kautta. En ollut siellä käynyt aiemmin, joten osittain uteliaisuudestakin tuli käytyä. Eikähän tarvinnut sieltäkään tyhjin käsin lähteä:) 
Paljon oli hyviä, siis todella hyviä tarjouksia, mutta ostin vain syysvuokon ja Tom Tom tertturuusuja 3 kpl. 
Vähän jäi vielä kutkuttelemaan tuonne mielensopukoihin muutama muukin juttu, mutta täytyy niitä tässä vähän kypsytellä. 

Kaikenkaikkiaan upea päivä, upeassa seurassa! Kiitos Tintti <3 
Ja pidetäänpä mielessä se mahdollinen reviirin laajentaminenkin ;)

6 kommenttia

 1. Mukavaa, että pääsit vihdoinkin käymään! :)

  VastaaPoista
 2. Särkkäin Perennataimisto on kyllä hieno paikka. Tosin en ole käynyt siellä moneen vuoteen ja näyttää hieman muuttuneenkin siitä, kun viimeksi kävin. Valkoisen ritarinkannuksen hankkiminen ja miksei vaalean sinistenkin houkuttaisi minuakin, mutta taidan tyytyä tuohon naapurin valikoimaan nyt tänä syksynä. Pitäisikin käväistä sielläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä naapurissakin on vaan aika hyvä valikoima. Ja mun mielestä ihan kohtuulliset hinnatkin. Pidin tuota Särkän taimistoa hieman kalliina...

   Poista
 3. Hei, olihan meillä hyvä päivä ja samoissa merkeissä tullaan varmasti tulevaisuudessakin jatkamaan:) Osa eilisistä hankinnoista pääsi jo eilen kasvupaikalleen. Varjon kasveilla jatketaan huomenna, ellei sada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ehdin istutella Särkältä ostetut eilen. Loput odottaa uuden penkin kaivamista. Tänään näyttäisi ainakin aamusta satelevan, joten taidan vähän ommella.

   Poista