Projekti kesässä...osa 3

Projektin edetessä huomattiin, ettei tilattu kivituhka todennäköisesti tule riittämään tuonne kasvihuoneen ympärille. Niinpä päätin tehdä tuon lammen vierus kiveyksen lopulla aineksella. 
Alue on aikanaan tehty samaan malliin kuin huvimajan ympäristö. Paikalta on kuorittu nurmi pois, laitettu suodatinkangas, reunakivet ja alle vaalea kivituhka ja sen päälle pientä rantakiveä. Silloin tehdessä piheys iski, enkä raaskinut sitten enää ostaa tuota rantakiveä niin paljon että alue olisi täyttynyt. 
Käsistään kätevä mies tekaisi mulle seulan kivien pesua varten. Lapioin alueen tyhjäksi ja pesin kaikki kivet. Tähän pohjalle laitoin kivituhkaa ja sen päälle pestyt kivet. Aika kova urakka, mutta oikeat työvälineet helpottivat kovasti.
Tästä seuraavasta kuvasta näkee hyvin nuo työvaiheet. 


Lopputulos on siisti ja etenkin tykkään siitä, että nyt kiveä on tarpeeksi. Täyttöaste kohdallaan!


Olisin tykännyt vaikka tuosta pelkästä kivituhkastakin tässä, mutta sitten olisi jääneet nuo koristekivet paikkaa vaille. Sateen jälkeen tämä on kaunis kun värit tulevat kunnolla esiin. 

8 kommenttia

 1. Touhu on päällä sielläkin:) Ja lopputulos näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
 2. Näyttää tosi hyvältä! Melkoisen urakan teit. Projekteja on täälläkin menossa. Toiset hieman työläämpiä kuin toiset. Metsäpuutarhan perustamisesta tuleekin iso juttu;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Projektit ovat kivoja toteuttaa vaikka välillä ovatkin työläitä:) Metsäpuutarhan perustaminenkin kuulostaa aikamoiselta urakalta.

   Poista
 3. Lopputulos on hyvä ja siisti, vaikka töitä vähän teettikin. Monesti se helpottaa sitten jatkossa, kuten penkkien reunojen teko. Vaatii vähän viitseliäsyyttä, mutta jatkossa helpottaa huomattavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko sen pari vuotta on haitannut kun tuo sora-alue on ollut silminnähtävästi vajaa. Nyt sitä on ilo katsella! Joku voi ajatella, että hullu kun kivetkin pesee, mutta jos kerran jotain tehdään niin tehdään sitten kunnolla:)

   Poista
 4. Hienolta näyttää. Ja siistiltä!

  VastaaPoista