Rikkaruohosavottaa!

Kyllä tahtoo olla niin, että työ haittaa harrastuksia! Viikolla ei pahemmin tuonne pihalle ehdi mitään tekemään, mutta onneksi on viikonloput. Siellä on tänään pyllistelty 6-7 tuntia melkein putkeen. Vähän välillä kaffiteltiin ja jotain haukattiin, että jaksettiin. 
Ja tuleehan sitä valmista sellaisessa ajassa. 


Tämä lumipalloheisien alusta oli ihan villiintynyt ja siellä kasvoi monivuotisten kanssa yhtä komeasti juolavehnä, niittyleinikki ja jotain muitakin sortteja eitoivottuja. 
No eipä kasva enää! 
Samalla karsin vähän noita lumipallon alimpia oksia kun roikkuivat melkoisen alhaalla. On heti ilmavamman näköinen. Harmi kun ei tullut otettua sitä Ennen -kuvaa. No, koittakaa kuvitella tämä ruohittuneena. 

Viikolla uutisoitiin maata lähestyvästä hirmumyrskystä siihen malliin, että keräilin kaiken mahdollisen irtotavaran pihalta suojaan. Odotettiin myös rankkasateita, osittain siinä toivossa, että pihalampi täyttyisi niiden aikana. No, ihan niin ei mennyt. Tuuli ei saanut tuhoa aikaiseksi, eikä pihalampi ihan täyttynyt.


Ehdinpä puhdistaa tuon Syreenipenkinkin melkein kokonaan päivän aikana. Siellä huomasin talven tekemiä tuhoja. Mm. syysleimuja ei ollut noussut kuin muutama, meksikonhanhikit oli suurimmaksi osaksi menetetty, sammalleimussa oli muutama vihreä alku ja viime kesänä hankittu pioni ´Coral Sunset`ei ole noussut ollenkaan. Aika rankkaa. 


Ritarinkannukset ja kultapallot sitä vastoin ovat tehneet hurjasti jälkeläisiä! Niitä oli ympäri penkkiä. Pakko oli nyppiä poiskin. Kuvassa taaimmaisena näkyvän Unkarinsyreenin sidontanaru oli katkennut ilmeisesti siinä tuulessa ja koko puu oli kenollaan. Se täytyy käydä tukemassa uudelleen. Nyt laitoin vain väliaikaiseksi tueksi talikon nojaamaan sitä vasten. Huomenna korjataan asia.

Etureunanpenkin toinen pää näyttäisi voivan suhteellisen hyvin. Talvi oli sille armollinen ja kaikki siinä kasvaneet säilyivät. 

  
 Loppuun vielä kuva tulevasta perunasadosta. Tai ainakin varsista. 


Nämä potut ovat saaneet kasvaa lasin alla tähän päivään saakka. Nyt oli pakko nostaa lasi pois kun varret ottivat jo siihen kiinni. Toivotaan, ettei hallaöitä enää tulisi. 
Näistä ehkä pääsee jo juhannuksena yhdet uudet perunat keittelemään :)

Nyt leppoisaa lauantai-illan tai melkein yön jatkoa! 
Palaillaan!
 

10 kommenttia

 1. Tuallaaset siivoustyät kyllä palakittoo. Siinä näköö het, mitoot teheny. Joskus vaikka oot koko päivän touhannu, nii mitää huamattavaa ei oo saanu aikaha.
  Mullon kesäkukat ollu jo hetkestä. Oon niitä tosin joutunu muutaman kerran kuskaamahan sisälle. Hyvät juhannuspotut varmasti saatta. Ohan täs ny viälä aikaa kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä se juuri onkin kun tässä hommassa tehty työ näkyy samantien. Valitettavasti sekin näkyy kun mitään ei ole tehty...:)

   Poista
 2. Teillä on niin kaunista ja siistiä. Ja nyt on lumipalloheisienkin alusta siivottu. Aiotko laittaa sinne mitään kasveja? Hyvä perunasato odottaa sinua. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt voi jo sanoa, että on siistiä. Tähän asti on kuvatessa pitänyt visusti rajata kuvan ulkopuolelle tuo hoitamanton osa. Kyllä ajattelin tuonne lumipallojen alle jotain istuttaa kunhan tässä ehtii miettiä mitä se olisi:)

   Poista
 3. Ihanalle näyttää! Minä olen puolestani jakanut sateella taimia ja koettanut paikata talvesta aiheutuneita aukkoja. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon on aukkoja tuolla omissakin penkeissä. Siirteessä mulla on jotain perusperennaa jota istuttelen ainakin. Varmaan käyn puutarhalla katselemassa jotain uuttakin. Sulla näyttää olevan todella rehevää jo eikä viimeisimmistä kuvista ainakaan oma silmä havainnut aukkoja:)

   Poista
 4. Ahkerointi kannattaa. Kylläpä olet saanut paljon aikaan. Talvituhot harmittavat minuakin. Suurin osa syysleimuista hävisi ja nyt katselen melko tyhjää perennapenkkiä. Ehkä mylläänkin sen ensi keväänä uuteen uskoon. Nyt on hyvä syy siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se menee että vaikka ollaan koettu nyt menetyksiä niin sitä kautta saadaan taas uusia mahdollisuuksia:)

   Poista
 5. Näin on, että työ haittaa harrastusta :D Minun pihahommat ovat pahasti jälkijunasssa kun lähes joka vapaapäivä on ollut sateista. Siellähän on tullut siistiä jälkeä! Kunhan loma alkaa, niin täällä varmaan pari viikkoa menee ihan pihahommissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että jatkossa sattuisi vapaapäiville poutaa! Vai onko loma jo lähellä? Lomaa tässä kovasti jo odotellaan, että saa kiireettä myllertää tuolla pihalla. Tai tehdä jotain ihan muuta, mitä huvittaa :)

   Poista